01 Kas 2019

“RSG Dergi” 18 Sayısında, Merhum Çini Sanatçısı Adnan Ergüler'in Eserlerine Yer Veriyor

Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve tüm sanatseverleri Ayazağa Yerleşkemizde buluşturan önemli bir durak olan İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi (İTÜ RSG) ile ilgili gelişmeleri sanat meraklılarına ulaştıran RSG dergi, 18. sayısıyla okurlarıyla buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

E-dergi olarak yayınlanan RSG derginin bu sayıdaki kapak konusu ise Merhum çini sanatçısı Adnan Ergüler'in eserlerinden oluşan "Ateşle Sırlanan 40 Yıl" sergisi oldu.

resg_e-dergi_gorsel

RSG dergi’nin 18. sayısını buradan  çevrimiçi olarak okuyabilir, derginin tüm sayılarına isehttp://rsg.itu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sanatın üniversiteyle buluştuğu yer RSG dergi, yeni sayılarında sanatsever okurlarıyla buluşmaya devam edecek.

RSG dergi’nin 17. sayısını sanatçı Ruhsar Özer "Zamandan Zamana Yolculuk" isimli sergisi oluşturuyor.

RSG dergi’nin 16. sayısında "İTÜ TV ve Türkiye'de Televizyon Yayıncılığının Doğuşu" isimli kitap anlatılıyor. 

RSG dergi’nin 15. sayısında ise Mustafa Sait Yazgan "İTÜ'de Dört Mevsim “isimli sergisinin hikâyesini bulabilirsiniz. 

İTÜ RSG ve RSG Dergi Hakkında

İTÜ RSG, Şubat 2014’te açıldığından beri ülkemizde sanat ile üniversiteyi iç içe hale getiren en önemli noktalardan biri olarak varlığını sürdürüyor. Üniversitemizin sanatsal üretkenlik yönünün en iyi yansımalarından biri olarak kabul edilen İTÜ RSG, her yıl birçok sanatçının sergisine ev sahipliği yapıyor ve sadece akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi değil, tüm sanatseverleri sanatın sorgulayıcı, estetik ve birleştirici özelliklerinde buluşturuyor. Sanatın, hayatımızın her alanında var olmasına yönelik bakış açısıyla çalışmalarına devam eden galerimiz, sanat sevgisini ve merakını daha fazla kişiye yaymayı hedefliyor.

Her ay farklı bir sanatsal çizgiyi Teknik Üniversite’ye taşıyan İTÜ RSG, soyut sanatsal çalışmalardan bilim ile sanatın bir araya geldiği sentez projelere kadar geniş kapsamlı bir içerikle ziyaretçilerini karşılıyor. Ayazağa Yerleşkemizdeki sergi alanıyla, sanatın evrensel dilinden güç alarak, gerek İTÜ’lülerin gerekse tüm sanatseverlerin dünyaya sanatçı gözünden bakmasını sağlıyor.

RSG dergi ise sergileri ziyaret edememiş olanların, çalışmaları dijital olarak inceleyebilmesi ve sanatseverlerin sanatçılarla yapılan röportajları okuyarak düzenlenen sergilerin altında yatan içgörüleri, sanatsal tavrı ve ana temayı derinlemesine anlamasına yardımcı oluyor. E-dergi, sergiye ve sanatçıya özel fotoğraf çekimleri ve videolarla okurlara zengin bir içerik sunuyor.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.