06 Kas 2019

Murat Yeşildere “Eyvah CEO Doğuruyor” Semineri ile İTÜ'de

İTÜ Bilim Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İTÜ BMT KAUM) tarafından düzenlenen “Eyvah CEO Doğuruyor” başlıklı seminerde toplumsal cinsiyet aktivisti Murat Yeşildere İTÜ’lü kadınlarla bir araya geldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Maden Fakültesi binasında Galip Sağıroğlu Salonunda gerçekleşen seminerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin rolü ve iş dünyasında çeşitliliğin önemi Murat Yeşildere tarafından anlatıldı.

eyvah_ceo_doguruyor_web-2
Küresel bir sorunla karşı karşıyayız

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin küresel bir sorun olduğuna inanan Murat Yeşildere, seminerde eğitimden iş hayatına, sanattan politikaya kadınların üstlendikleri rollere dair güncel araştırma verileri de paylaştı. 

İTÜ Bilim Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İTÜ BMT KAUM) Yönetim ve Danışma Kurulu’nun yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin de katıldığı seminerde Murat Yeşildere, eğitimden iş hayatına, sanattan politikaya kadınların üstlendikleri rollere dair güncel araştırma verilerini paylaştı. Yeşildere, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin küresel bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Murat Yeşildere Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Murat Yeşildere, University of Manchester Bilim & Teknoloji Enstitüsü’nde İş Ekonomisi Master Programını tamamladı. Finansal kiralama, hazine ve fon yönetimi gibi alanlarda çalışan Yeşildere, halen yönetim danışmanlığı firması olan Egon Zehnder kıdemli ortağı olarak görev yapıyor. Yirmi yılı aşkın süredir liderlerin istihdamı alanında çalışan Yeşildere, farklı bakış açıları ve çeşitliliğin yarattığı zenginliği savunan bir toplumsal cinsiyet eşitliği aktivistidir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gündeme taşıyan, şirketleri bu konuda harekete geçirmek için yoğun çaba gösteren ve toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan Yeşildere aynı zamanda YANINDAYIZ ve Make-A-Wish Dernekleri yönetim kurulunda, Bağımsız Kadın Direktörler Platformu ve Profesyonel İş Kadınları Derneği (PWN) danışma kurulunda ve %30 Kulübü Türkiye yapılanmasının yürütme kurulunda görev yapmaktadır. Ayrıca İTÜ BMT-KAUM danışma kurulu üyesidir.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.