19 Kas 2019

Denizaltı Tasarımı ve Teknolojileri Tez Yarışmasında İTÜ’lülere Ödül

STM - Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret. A.Ş. tarafından düzenlenen Denizaltı Tasarımı ve Teknolojileri tez yarışmasının kazananları belli oldu. Yarışmada yüksek lisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerimizin tez çalışmaları Üniversitemize 1.lik ve 2.lik getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

denizalti-tasarimi-tez-odulleri-(1)
STM’nin denizaltı konusunda özgün projeler ortaya çıkarmak ve Türkiye’deki yetenek gelişimini desteklemek amacıyla düzenlediği “Derin Arayışlar Yarışması” ilk yılını tamamladı. Bu yıl ilk kez ödüllerin verdiği yarışmaya 10 farklı üniversite ve 5 farklı bölümden başvurular gerçekleştirildi. İstanbul Deniz Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde, iki farklı kategoride dereceye giren toplam 6 projeye ve proje danışmanlarına ödül verildi. 

Yüksek lisans ve lisans olarak iki kategoride düzenlenen ve denizcilik alanında tecrübeli isimler tarafından değerlendirilen projelerde yenilikçilik, yaratıcılık, gerçekleştirilebilirlik, estetik katkı, detaylandırma düzeyi ve referans gibi kriterlere dikkat edildi. Yüksek lisans kategorisinde birinciliği ve ikinciliği, Üniversitemiz Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğrencileri aldı. Yüksek lisans kategorisinde, Mehmet Ozan Şerifoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bilge Tutak danışmanlığında hazırladığı “Bir Sualtı Planörünün Hidrodinamik Analizi” teziyle birinci olurken, ikinciliği Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu danışmanlığında hazırladığı “İze Uyumlu Denizaltı Pervanesi Tasarımının Hesaplamalı ve Deneysel Olarak İncelenmesi” teziyle Sinan Burunsuz aldı.

Lisans kategorisinde ise Üniversitemiz Makine Mühendisliği öğrencileri Mustafa Kutlu ve İbrahim Savrukoğlu’nun Prof. Dr. Kadir Kırkköprü danışmanlığında hazırladıkları “Denizaltılar ve Sualtı Araçları İçin Yüzer Anten Tasarımı” başlıklı tez birinci oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.