20 Kas 2019

İTÜ ARI Teknokent Olgun Aşama TGB Kategori İkincisi

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2018 Yılı Performans Endeksi sonuçları açıklandı. İTÜ ARI Teknokent “Olgun Aşama TGB Kategorisi İkincisi” oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

"7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri" ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törende sahiplerini buldu. 

teknokent-odul--(2)
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'deki tüm teknokentlerin belirli kriterler doğrultusunda değerlendirildiği endekse göre, Olgun Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri birincisi ODTÜ Teknokent olurken, İTÜ ARI Teknokent ikinci sırada yer aldı.

Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması ve başarılı merkezlere ödül verilmesi amacıyla 7'nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni yapıldı. İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç.Dr. Deniz Tunçalp’e ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti. 





İTÜ ARI Teknokent küresel bir markadır


İTÜ ARI Teknokent’in küresel bir marka olduğu vurgulayan İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca “Teknik üniversiteyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, küresel başarılara ve ilklere imza atmış bir üniversite olmasıdır.” dedi. Dünyadaki lider üniversitelerin kuluçka merkezlerini karşılaştıran uluslararası UBI Global endeksine göre, İTÜ ARI Teknokent’e bağlı Erken Aşama Kuluçka Merkezi olan İTÜ Çekirdek’in, yeni sıralamalarda ilk 5’te yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Karaca, şöyle devam etti: “İTÜ bu işin, araştırmanın ve girişimciliğin merkezinde bulunuyor. İTÜ, mezunları ve mensuplarıyla ARI Teknokent ile birlikte, 7 Tematik Teknokent‘in faaliyete geçmesiyle başarılarımız daha da artacak, proje portföyü ile öğrencilerimize ve mezunlarımıza iş hacmi sağlamış olacağız.”

Ödül ile ilgili değerlendirmede bulunan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp ise İTÜ ARI Teknokent’in, girişimciliğin ve inovasyonun merkezi olmak adına oluşturduğu ekosistemin daha da güçlendiğini belirtti. Tunçalp “Bünyemizdeki 300’den fazla Ar-Ge firması, 7.000’den fazla personel ve yılda 600’den fazla proje üreten yapımızla ülkemizin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artırıyoruz. Dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezimizi her geçen gün daha da büyütüyoruz. Girişimlerimizin aldığı yatırım miktarı 83 milyon TL’yi aştı. Dünyaya açılacak yeni teknolojilerin gelişimine katkıda bulunarak, girişimcilik ekosisteminin çekim merkezi olan İTÜ MAGNET İleri Aşama Girişimcilik Merkezimizdeki firmalar bir yılda 45 milyon TL’lik ciro elde etti. INNOGATE programımızla ise yerli teknoloji firmalarının başarısını global pazarlarda da sürdürmesini sağlıyoruz. İTÜ ARI Teknokent’in büyüme trendini devam ettirerek, daha iyi sonuçlara ulaştıracağız.” diye konuştu.

İTÜ ARI Teknokent Hakkında 

Bünyesindeki 300’den teknoloji firması, 7.000’den fazla personeli ve yılda 600’den fazla proje üreten yapısıyla Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artıran İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssüdür. İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde faaliyetlerini yürüten İTÜ ARI Teknokent, 1 milyon 655 bin m2 büyüklüğünde bir arazide, 10 binasıyla bugüne kadar 148’i patentli toplamda 2 bin 500’ün üzerinde başarılı Ar-Ge projesine imza atarak değer üretmiş ve ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. İTÜ ARI Teknokent; İTÜ Çekirdek, İTÜ Magnet ve Innogate markalarını geliştirmeye çalıştığı kadar, paydaşlarının da markalarına değer ve destek vererek; her zaman “Birlikte İleriye” gitmeyi amaçlamaktadır. (www.ariteknokent.com.tr)


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.