21 Kas 2019

“Yarın Çok Genç Olacak” Projesi ile İTÜ’yü Ziyaret Ettiler

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Yarın Çok Genç Olacak” projesiyle Van, Ağrı ve Hakkari’den yola çıkan öğrencilerin İstanbul’daki rotaları arasında İTÜ de yer aldı.

“Yarın Çok Genç Olacak” projesi sayesinde çoğu öğrencinin yaşadığı illerden büyük kentlere olan ilk seyahati sırasında İTÜ ziyareti de vardı. Lise çağındaki 180 öğrencinin katılımıyla 8 gün sürecek olan projenin amacı, kendini geliştiren, okuyan, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi kullanan, tarihi değerlere hâkim gençlerin yetişmesine destek olmak.

yarin-cok-genc-olacak--(3)
Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden lise çağındaki öğrencileri kapsayan projede 180 kişilik ilk kafileyi Van, Ağrı ve Hakkari’de ikamet eden, dış dünyayı henüz tanıma fırsatı bulamamış gençler oluşturuyor. Bu gençler İTÜ’yü ziyaretleri sırasında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde öğrencilerimizle bir araya geldi ve üniversite ortamını tanıma şansı buldular. Kampüs turunun ardından teknoloji ve girişimcilik merkezimiz İTÜ Arı Teknokent’i ziyaret eden geleceğin üniversite adayları İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet’i ilgiyle gezdiler.