21 Kas 2019

İTÜ’lüler Design Week Turkey 2019’da

14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen Design Week Turkey 2019’da Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz tarafından düzenlenen “Tasarım Odaklı Düşünce” çalıştayları öne çıktı. İTÜ’lü akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz tasarım söyleşilerine konuk oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

design-turkey-2019-(1)
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla düzenlenen Tasarım Haftasında tasarım dünyası sanayiciden akademisyenlere, öğrencilerden kullanıcılara tüm bileşenleri bir araya geldi.

Ana teması “Tasarım Ötesi” olan etkinliğe 100’den fazla konuşmacı, 150’nin üzerinde tasarımcı katıldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki etkinliğin programında 34 panel ve konferans ile 53 sergi ve atölye çalışması yer aldı.

Tasarım odakları, form ve işlev ilişkisi, kent ve sürdürülebilirlik, tasarımda rekabet ve trendlerin konuşulduğu panellerde mimari tasarımdan moda tasarımına, oyun tasarımından endüstriyel tasarıma, iç mimariden aksesuar tasarımına kadar birçok alandan ismin konuşmasına yer verildi.



Tasarım Odaklı Düşünce Çalıştayları

Design Week Turkey 2019 kapsamında, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü “Tasarım Odaklı Düşünce Çalıştayları” gerçekleştirdi. Birbirinden bağımsız temalarla düzenlenen çalıştaylarda deneyim tasarımı, sosyal sorumluluk ve geri dönüşüm konuları aynı yöntem ile ele alındı. İlgili çalıştaylar, 14 Kasım Perşembe günü Öğr. Gör. Dr. Ece Arıburun Kırca, Dr. Demet Günal Ertaş ve araştırma görevlileri Ersegün Erciş ve Ahmet Hamurcu yürütücülüğünde “Hediye Verme Deneyimini Yeniden Düşünmek”; 15 Kasım Cuma günü Prof. Dr. Gülname Turan, Öğr. Gör. Miray Boğa ve araştırma görevlileri Kübra Dolap Yıldız, İffet Pala ve Enver Tatlısu’nun yürütücülüğünde “Sosyal Sorumluluğu Yeniden Düşünmek”; ve 16 Kasım Cumartesi günü Prof. Dr. Şebnem Timur, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Leblebici Başar ve araştırma görevlileri Gizem Çelebi, Pelin Efilti ve Derya Gürcan’ın yürütücülüğünde “Geri Dönüşümü Yeniden Düşünmek” temaları altında gerçekleşti.

İTÜ Gönüllülük Kulübü öğrencileri de “Sosyal Sorumluluğu Yeniden Düşünmek” çalıştayı kapsamında Üniversitemizde gönüllülerce yürütülmekte olan “Bir Başka Yol” projesini tanıttılar.

Prof. Dr. Şebnem Timur “Tasarımda Geleceğin Kariyerleri” Panelinde

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şebnem Timur, 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen “Design Week Turkey 2019” kapsamında gerçekleşen “Tasarımda Geleceğin Kariyerleri (Future Careers in Design)” panelinde konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Gülay Hasdoğan’ın moderasyonununda, Ralph Wiegmann, Deniz Ova ve Refik Burak Atatür’ün de katılımıyla gerçekleşen panelde, tasarımın ve tasarım pratiğinin dönüşen tanım ve kapsamları ile bu dönüşümün tasarım öğrencilerine ve genç profesyonellere sunduğu yeni kariyer olanakları tartışıldı.

Prof. Dr. Gülname Turan ve Araş. Gör. Enver Tatlısu Tasarım Söyleşilerinde

“Design Week Turkey 2019” kapsamında düzenlenen “Design Talks” etkinliğinde ise İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülname Turan ve Araş. Gör. Enver Tatlısu ve öğrenciler Bedir Kahveci ile Aysima Erdemirci “Modüler Ürün Ara Yapıları Tasarımı: Yeni Modülariteler” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Tasarım söyleşisinde konuşmacılar “Ürün tasarımına bakış açımızın değiştirilmesiyle kullanıcıların teknoloji ile daha özgür bir ilişki kurmaları sağlanabilir mi? Tasarlanmış modüler ürün ara yapıları, kullanıcıların teknolojiye maruz kalan tüketiciler olma rollerini dönüşüme uğratarak, ürün tasarım sürecini de kapsayan ürün yaşam döngüsünün kullanıcı merkezli şekillendirilmesine kullanıcıların aktif katılımını sağlayabilir mi?” Sorularına yeni yaklaşımlarla cevap aradıkları projelerini ve süreçlerini anlattılar. Söyleşi boyunca, Gülname Turan ve Enver Tatlısu yönetiminde, Betül Şahin ve Ayça Keleşyılmaz ve öğrencilerle yürütülen proje üzerinden güncel tasarım ve üretim yöntemlerinin döngüsel ekonomi, sosyal inovasyon ve 'üreten tüketici' (prosumer) gibi kavramlar ile ilişkileri irdelendi.

Dr. Öğr. Üyesi Alper Gürarslan “Giyilebilir Teknolojiler” Panelinde

Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alper Gürarslan ise giyilebilir teknolojiler üzerine yapılan söyleşiye konuk oldu.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

İyi tasarım ilkeleri doğrultusunda endüstriyel tasarımların değerlendirildiği Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışmasının ödülleri de Tasarım Haftasında 8'inci kez sahiplerini buldu. Yarışma jürisinde İTÜ mezunu Görkem Erdoğan, Semika Kan ve Prof. Dr. Gulname Turan da görev aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.