28 Kas 2019

“YüBİTA” Projesi ile Yara İzleri Tespitinde Adli Tıpa Destek

İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Gelir’in TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirdiği “YüBİTA” Projesi adli tıp bilimine destek sağlayacak. Yaralanma sonucu yüzde meydana gelen yara izlerini tarayıp bunların kalıcı olup olmadığını tespit etmek için geliştirilen "YüBİTA" (Yüz Bölgesinde İzlerin Tespiti ve Analizi) adlı cihaz, adli tıp alanında işlemlerin daha hızlı yürümesini sağlayacak.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü ortaklığı ve TÜBİTAK'ın finansal desteğiyle geliştirilen "YüBİTA" cihazı ile adli tıp alanında işlemler daha hızlı yürüyecek ve fiziksel şiddet mağduru insanlar adalet mücadelesi yolunda hızlı raporlar alabilecek.

yubita-web-2019-(4)
İTÜ Laboratuvarlarından Adli Tıpa

Projenin ekipman çalışmalarının Üniversitemiz Fizik Mühendisliği laboratuvarlarında yapıldığı YüBİTA, eskiden gözle bakılarak karar verilen yara izinin kalıcılığı konusunda, yara izi üzerinden ve sağlam cilt dokusundan görüntü alarak karşılaştırma yapacak.

Yüzde herhangi bir şekilde kasti olarak ya da trafik kazası gibi nedenlerle meydana gelen herhangi bir yara sonrasında iz kalması durumunda bunun cezai yükümlülüklerinin belirlenmesinde, cihazdan alınan bilimsel ve objektif veriler kullanılacak.





İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.