28 Kas 2019

ATHENS Programı ile İTÜ’de Ders Aldılar

İTÜ ve Avrupa’daki 15 ülkenin en prestijli teknik üniversitenin partnerliğinde Advanced Technology Higher Education Network/Socrates (ATHENS) Değişim Programı’na katılan 37 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi 18-22 Kasım tarihlerinde aldıkları dersleri tamamladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi


athens-2019-ogrenci-(3)
İTÜ, son yıllarda teknolojik gelişmelerle doğru orantılı olarak gelişen kurslarıyla ATHENS programı çerçevesinde 2007 yılı itibariyle öğrenci değişimine başladı. İş birliği çerçevesinde kurslar 7 günlük kısa ve yoğunlaştırılmış olarak Mart ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenleniyor. Mühendislik ve sosyal bilimler alanlarında bilimsel içerikli kurslara farklı milletlerden öğrenciler katılım sağlıyor. Konularında uzman öğretim elemanları tarafından verilen derslerle öğrenciler, Avrupa’daki diğer üniversitelerin eğitim sistemlerini yerinde görme şansı buluyor.

Değişim programına katılan öğrencilerin eğitim süreçleri bu kez, Üniversitemiz Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi ve Elektrik-Elektronik Fakültesi bünyesinde devam etti.




Teoriden Pratiğe Eğitimlerden Teknik Geziye

ATHENS Kasım dönemi kapsamında, akademisyenlerimizden Prof. Dr. Sema F. Oktuğ “Digital Solutions for Smart Cities”, Prof. Dr. Serhat Şeker ise “Mathematical Methods for Signal Processing” adlı dersleri açarak programın gelişimine katkıda bulundular. ATHENS Kasım dönemi süresince öğrencilere aldıkları derslerin yanı sıra laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler verildi ve 22 Kasım 2019 Cuma günü Prof. Dr. Sema Oktuğ’un başkanlığında İBB Afet ve Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne teknik bir gezi düzenlenerek öğrencilerin almış oldukları eğitimin daha da zenginleştirilmesi sağlandı.

Değişim programı sonunda Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cafer Özkul, Üniversitemizin “Avrupa Mühendislik, Yenilikçi Öğrenme ve Bilim İttifakı” kapsamında olan EELISA Programında iş birliğinde bulunduğumuz üniversitelerden gelen öğrencilere yaptığı sunum ile İTÜ’lülerle ATHENS değişim öğrencilerini buluşturarak EELISA Proje Grubu’nu oluşturdu.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.