28 Kas 2019

İTÜ MTAL Öğrencileri Yerli ve Milli Osiloskobu Deneyimleyecek

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) öğrencileri Compocket adındaki genç Türk mühendis ekibi tarafından yerli ve milli imkânlarla oluşturulan mobil tabanlı osiloskobu deneyimleyecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından imzalan protokolle 2023 eğitim vizyonu kapsamında kurulan ve 2019-2020 Döneminde eğitim ve öğretim hayatına başlayan İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İTÜ Vakfı ve Compocket isimli teknoloji firmasından anlamlı bir destek geldi. İTÜ Vakfı yetkilileri, Compocket ekibi tarafından üretilen 30 adet mobil tabanlı osiloskop bağışında bulundu. Minis adlı osiloskop yerli ve milli imkânlarla üretilen Dünya’nın en küçük osiloskobu olarak biliniyor.

itu-mtal-bagis-(1)
İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen ziyarete İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, İTÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Ömer Tontuş, İTÜ Vakfı Genel Sekreteri Kenan Çolpan, İTÜ MTAL Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve Compocket Firması kurucularından Burak Deniz katıldı.

Osiloskopların takdiminde açıklamalarda bulunan İTÜ Vakfı Genel Sekreteri Kenan Çolpan: “Bizim için önemli bir gün, Compocket Firması İTÜ Çekirdek’ten mezun olmuş ve farklı kuluçka merkezlerinden de geçmiş bir start-up olarak biliniyor. Çocuklarımızın çok pahalı olup laboratuvar ortamından kullanamadığı ürünlerin en az üç dört tanesini minik boyutlara getirip herkese ulaşılabilir olması için yola çıktılar. Ortaya koydukları ilk ürün ise osiloskop oldu. Biz de İTÜ Vakfı olarak bu ürünü desteklemek istedik. Firmanın kurucularından Burak Deniz’den İTÜ MTAL öğrencilerimiz için 30 adet aldık. Güzel bir iş birliğinin öncüsü olduk. Türkiye’de birçok Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde elektrik- elektronik ve bilişim öğrencileri bunları kullanabilir diye umut ediyoruz.”

Compocket firması kurucularından Burak Deniz ise şunları söyledi: “Türkiye’de yaklaşık 3500 teknik lise bulunuyor ve burada 2 milyon öğrenci eğitim alıyor. Her yıl ise 15000 yeni elektronik mühendisi adayı öğrenci üniversitelere yerleşiyor. Bu kadar öğrencinin osiloskop ile üretecekleri yeni projeler için kolay ulaşmasını sağlamak, teknolojinin ulaşılabilir olması hem öğrencilerin geleceği hem de ekonomiye önemli bir katkı sağlayacaktır. İTÜ MTAL öğrencileri tarafından ürünümüzün deneyimlenecek olması da bizleri ayrıca mutlu etmiştir. İTÜ Rektörlüğü’ne, İTÜ Vakfı’na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İTÜ MTAL Yönetimi’ne teşekkür ederim.”

Osiloskop, elektrik geriliminin zamana bağlı değişimini gösteren, elektroniğin olmazsa olmazı bir ölçüm cihazıdır. Elektrik-elektronikte ölçüm cihazları olmadan cep telefonundan beyaz eşyaya, okullardaki elektronik derslerinden silah sistemlerine, üretim, tasarım ve eğitim yapılamaz. Günümüzde kullanılan ve tamamı ithal olan, büyüklüğü ise bir mikrodalga fırını anımsatan osiloskoplar hem pahalı hem de karmaşık bir yapıya sahipler. Minis, bu büyük cihazları Endüstri 4.0 teknolojisiyle cebinizde taşıyabileceğiniz büyüklüğe indiriyor ve mobil teknolojiler kullanılarak cihazın kullanılmasını kolay bir şekilde sağlıyor. Artık bu büyük cihazlara gerek kalmadan; telefon, tablet ve bilgisayarlar üzerinden bu mini cihaz Minis, kolaylıkla kullanılabiliyor.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.