28 Kas 2019

İTÜ TMDK Öğretim Üyeleri Güzel Sanatlar Liseleri Öğretmenleriyle Hizmet İçi Eğitimde

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 15 Nisan 2019 tarihinde imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye’deki 83 Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki 300'e yakın gitar, ud, bağlama, ney, kemane, kanun, koro, çalgı toplulukları ve Türk Müziği teorisi öğretmeni ile İTÜ TMDK'dan 14 Öğretim üyesi 18-22 Kasım 2019 tarihlerinde Ayvalık Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hizmet içi eğitim çalışması için bir araya geldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

“Ud İleri İcra Teknikleri, Teori ve Uygulama Kursu”, “Klasik Gitar ile Türk Müziği Makamlarının Çalınması Kursu”, “Bağlamada Geleneksel ve Çağdaş Çalım Teknikleri (İleri Seviye); Bağlama Eğitiminin Bilimsel Esaslara Göre Yapılandırılması Kursu”, “Kanun Eğitiminde Mızrap Vuruşu ve Süsleme Tekniklerinin Standardizasyonu ve Notasyon Sembollerini Uygulama Kursu”, “Kemane Kursu”, “Ney - Mesleki Gelişim Programı Kursu”, “Türk Müziği Koro İcrası Kursu”, “Türk Müziği Çalgı Topluluklarının Yapılandırılması Kursu”, “Türk Müziği Teorisi ve Uygulama Kursu” programlarından oluşan hizmet içi eğitimleri yapıldı. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Tunç Buyruklar tarafından tüm öğretmenlere yönelik “Çalgı Bakım ve Onarım” konulu seminer ve atölye çalışması gerçekleştirildi.

itu-tmdk-gsl-2019-(2)
İTÜ TMDK tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarındaki eğitim içeriklerinin tamamı “standart eğitim programları” yazılmak suretiyle İTÜ TMDK öğretim üyeleri tarafından oluşturuldu. Bu bağlamda; Gitar Zümresi için Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu ve Öğr. Gör. Tufan Kurdoğlu, Bağlama Zümresi için Prof. Adnan Koç, Ney Zümresi için Doç. Dr. Ali Tüfekçi, Kanun Zümresi için Doç. Ayşegül Kostak Toksoy, Türk Müziği Teorisi için Dr. Öğr. Üyesi Şirin Karadeniz, Ud Zümresi için San. Öğr. Gör. Mehmet Bitmez, Koro Zümresi için Öğr. Gör. Yeşim Altınel Çoban, Kemane Zümresi için Öğr. Gör. Kadir Verim ve Çalgı Toplulukları Zümresi için Öğr. Gör. Erdem Şimşek görev aldı.





İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.