03 Ara 2019

135. Balık Günü İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Kutlandı

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin kuruluş yıl dönümünü simgeleyen 135. Balık Günü mezunlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi iş birliği ile düzenlenen Geleneksel Balık Günü 30 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi. 

balik_gunu__2019 (3)
Denizcilik Fakültemizin Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, Birleşmiş Milletler Sivil Havacılık Örgütü Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, fakülte mezunları ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

Suay Umut Konferans Salonu açıldı

Balık Günü etkinliği öncesinde fakülte bünyesinde Türk Denizciliğinin duayeni 1959 Makine Bölümü Mezunumuz Armatör Mühendis merhum Suay Umut’un adının verildiği konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi. Salonun açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve merhum Suay Umut’un kızı Esra Umut Gürler yaptı. Suay Umut Konferans Salonu’nun ilk konferansı ise Birleşmiş Milletler Sivil Havacılık Örgütü Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka tarafından verildi. Aka, ‘’Denizcilik Sektöründe Global Gelişmeler ve Mega Gemiler’’ konulu bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Esra Umut Gürler’e ve Suat Hayri Aka’ya teşekkür plaketi sundu.

Denizcilik Fakültemize yeni yemekhane ve laboratuvar

İTÜ Denizcilik Fakültesi Müh. Suay Umut Konferans Salonu'nda ilk imzalar, sektör ve üniversite iş birliğinin en güzel örneğine atıldı. İTÜ ile UZMAR Denizcilik arasında İTÜ Denizcilik Fakültesi'ne yeni yemekhane ve laboratuvar inşa edilmesini kapsayan sözleşmeye göre okula günlük 1100 kişi kapasiteli yemekhane ve 200 kişilik kafeterya ile birlikte, son teknolojiye sahip laboratuvarlar yapılacak. Sözleşme Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve UZMAR Yönetim Kurulu Başkanı Mezunumuz A. Noyan Altuğ tarafından imzalandı.

Mezunlarımıza 40’ıncı, 50’inci ve 60’ıncı meslek yılı onur madalyaları

135. Balık Günü’nde; Rektörümüz, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Dekanımız Oğuz Salim Söğüt, Salih Zeki Çakır ile Baybora Yıldırım birer konuşma yaptı. Konuşmalarının ardından, mezunlarımız mesleklerindeki 40’ıncı, 50’inci ve 60’ıncı yıllarına atfen Meslek Onur Madalyalarını aldılar.

Etkinlik, Balık Günü’ne özel hazırlanan balık menüsünün sunulduğu yemekle sona erdi.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.