04 Ara 2019

Prof. Dr. Zehra Çataltepe’ye Uluslararası Kadın Girişimciler Vakfından Ödül

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültemizin Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Zehra Çataltepe İstanbul Ticaret Odası tarafından 2019 yılı için aday gösterildiği Uluslararası Kadın Girişimciler Vakfı’nın (IWEC) 2019 yılı “Yılın Girişimci Kadını Ödülü”ne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İşletme sahibi kadınları düzenli olarak bir araya toplayan ve kâr amacı gütmeyen küresel bir kuruluş olan IWEC Vakfı'nın bu yıl New Delhi'de (Hindistan) düzenlediği konferansta kadınların iş hayatında güçlendirilmesi, çevre, eğitim, yapay zeka konuları üzerinde duruldu. Konferans, katılımcıların tecrübelerini paylaşmaları ve iş ağı oluşturmaları konusunda yardımcı oldu. 

iwec-2019-web (2)
39 başarılı iş kadını arasında İTÜ’lü Prof. Dr. Zehra Çataltepe

2007 yılında Barcelona ve Manhattan Ticaret Odaları tarafından kurulan ve ABD Dış İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen IWEC’in bu yılki ödül teması “Kadın İşletmelerini Küresel Çapta Birleştirmek: İnovasyon ve Entegrasyona Giden Yol” oldu. IWEC, 12. kez düzenlediği IWEC Vakfı Konferansı ile dünyanın dört bir yanından 39 olağanüstü kadın girişimcinin başarılarını ödül töreninde kutladı. İstanbul Ticaret Odası tarafından 2019 yılı için aday gösterilen İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyesi ve İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ‘tazi.ai’ adlı yapay zeka şirketinin sahibi Prof. Dr. Zehra Çataltepe IWEC
 2019 Ödülü’ne değer görüldü.

IWEC Vakfı’nın kuruluş ortaklarından Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Bayanlar Örgütü (FICCI-FLO) tarafından desteklenen ve ev sahipliği yapılan konferans ile ödül töreni etkinliğinin sponsorları arasında CaixaBank, Microsoft, IBM, IESE, SDI International Corp., Global Payments gibi önemli kuruluşlar yer aldı.

IWEC Vakfı ve ödülü hakkında

IWEC Vakfı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle 2007'de kurulan, kadın işletme sahipleri için New York merkezli bir uluslararası ekonomik güçlendirme kuruluşudur. ABD Dışişleri Bakanlığı'na ek olarak kurucuları arasında Barselona Ticaret Odası, Manhattan Ticaret Odası (MCC), Yeni Delhi'deki FICCI / FLO Odası bulunmaktadır. IWEC'in misyonu, başarılı kadın girişimciler için küresel bir iş ağı geliştirmek, bilgi, deneyim ve bağlantı alışverişi için bir platform sunarak uluslararası pazarlara erişim kazanmalarına ve genişletmelerine yardımcı olmak ve dünyadaki kadın girişimciler ve iş liderleri arasındaki diyalogu teşvik etmektir. Küresel ölçekte kadın girişimciliğine katkıda bulunan IWEC, her yıl düzenlediği ödül töreniyle uluslararası pazarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kadınları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Her sene bünyesine yeni ülkeler katarak daha da büyüyen IWEC’in organizasyonları kapsamında 2007’den bu yana 40 ülkeden 400’e yakın kadın girişimci ödüle layık görüldü. Bugüne kadar ödül alan kadınlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mezunumuz Ruhsar Pekcan başta olmak üzere 17 Türk yer aldı.

Avustralya’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir köşesinde kadın girişimciliğini teşvik eden IWEC’in ağındaki kadın girişimcilerden bu yılki 39 ödülün sahibi, yaklaşık 5.7 milyar dolarlık bir ticaret hacmini temsil ediyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.