10 Ara 2019

Peyzaj Mimarlığı Öğrencilerimizden Mimari Fikir Projesi Yarışması Başarısı

İTÜ Peyzaj Mimarlığı yüksek lisans ve lisans öğrencilerimiz, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması serisinin 10.’su olan, “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi” yarışmasında ödül kazandılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası'nda yapılan jüri değerlendirmesinde 63 proje arasından “çevre ile bütünleşme, meydanın yakın çevresi ile kurulan ilişki, tarihi çevre, topoğrafya ile uyum, kamusal alan gereksinimleri ve kapasitesi, konum, rol kimlik ve tema, meydan içi erişim, erişilebilirlik, işlevsel çeşitlilik esneklik, okunaklılık, algılanabilirlik, kullanıcı yoğunluğu, fonksiyonellik” gibi belirlenen temel ilkeler ile dört elemenin ardından 8 projenin değerlendirildiği ödül grubuna İTÜ’lü 2 proje kaldı. 

bakirkoy_meydan_proje-web (6)
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı yüksek lisans öğrencimiz Melisa Aksun ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü lisans öğrencimiz Zeynep Gülşah Aygun’un projesi ikincilik ödülüne değer görüldü.

Tasarımlarında ‘sınır’ olarak ifade edilen kavramdan esinlenen İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü lisans öğrencilerimiz Gizem Aluçlu ve Nagihan Damgacı’nın yer aldığı proje ise, ödül grubuna kalan 5 proje ile birlikte eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.

Öğrencilerimiz ödüllerini Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 6 Aralık Cuma günü gerçekleşen ödül töreninde aldılar.



İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.