11 Ara 2019

Design Together Yarışması Ön Eğitimlerle İTÜ’de

İTÜ Mühendisliğe Hazırlık Kulübü (MHK) tarafından Türkiye’de BIM (Building Information Modelling-Yapı Bilgi Modellemesi) sisteminin kullanımının yaygınlaşması ve farkındalığının artması amacıyla düzenlenen “Design Together with BIM” Yarışmasının hazırlık maratonu ön eğitimlerle başladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Geleceğin mühendisleri ve mimarlarına bir ekip olarak birlikte çalışma olanağı sunan yarışmada, 10 haftalık süreçte İTÜ Ayazağa Kampüsü içerisinde öğrencilere hizmet verecek bir kültür merkezi tasarımını BIM sistemi ile oluşturmaları bekleniyor. 

designturkey-web (1)
Ön Eğitimlerle Katılımcılar Bilgilendirildi

Bir yapının konsept tasarımının BIM ile yapılması beklenen yarışmanın ön eğitimleri 6-8 Aralık 2019 tarihleri arasında İTÜ İnşaat Fakültesinde gerçekleşti. İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Ergen Pehlevan’ın Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) konulu semineriyle başlayan ön eğitimlerin ilk gününde Eksen Mühendislik'ten Makine Mühendisi Aytaç Köşklü'nün Revit MEP eğitimi, MuuM'den BIM Uzmanı Emrullah Yıldız'ın Revit Architecture eğitimi, İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Behlül Kula’nın Revit Structure ve Navisworks eğitimleri, ARUP'tan BIM Mühendisi Ercan Günay ve İnşaat Mühendisi Ahmet Gündüz'ün Veri Odaklı Tasarım eğitimi ile devam etti.





designturkey-web (2)
Konsept Tasarımı Öğrendikleri Yeni Araçlarla Yapacaklar

Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerden toplam 43 takımın katıldığı yarışmada yeni yöntemleri öğrenen 191 katılımcı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Salih Ofluoğlu'nun Disiplinler Arası Çalışma ve BIM Sürdürülebilirlik Stratejisi eğitimi, TAV İnşaat'tan Kıdemli Bilgi Yönetim Lideri Elif Koru'nun BIM Execution Plan eğitimi ve ARUP'tan BIM Mühendisi Kübra Bayrak'ın BIM 360 eğitimini ikinci günde tamamladı.







Ödüller CIVILCON 2020’de


Bina çevresindeki alanlarda farklı açık alan etkinliklerine izin veren bir giriş platformunun veya meydanının tasarlanması ve bina çevresindeki sosyal alanlar ile peyzaj arasında geçiş mekânları gibi rekreasyona açık platformların da tasarlanması önerilen yarışmanın proje teslimi 15 Şubat 2020’de yapılacak. Takımların BIM ile tasarladıkları projelerin halk oylaması ise 17-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Takımları sunumlarını Design Together with BIM Yarışması 2020 Yılı Jüri Değerlendirme Toplantısında 23 Şubat’ta yapacak. Kazananlar 27 Şubat-02 Mart tarihlerinde Mühendisliğe Hazırlık Kulübü’nün 2006’dan bu yana geleneksel hâle getirdiği uluslararası Civil Engineering Convention (CIVILCON) 2020 etkinliğinde açıklanacak ve ödüllerini alacak.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.