13 Ara 2019

Araştırmadan Uygulamaya Deprem Bölgelerinde Tarihi Yapılar Semineri İTÜ’de

2018’de ilkinin düzenlendiği ‘One Day Only’ seminerinin ikincisi, bu sene yine 12 Aralık’ta İTÜ Mimarlık Fakültesi, Taşkışla 126 numaralı konferans salonunda yapıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

17 Ağustos 1999 Kocaeli Depremi’nin 20. yılı nedeniyle ve Profesör Müfit Yorulmaz anısına düzenlenen seminerin ana teması ‘Historic Structures in Seismic Areas: From Research to Practice’ oldu.

Etkinlik, Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ve çalışma arkadaşları tarafından düzenlendi. 

one_day_only-web-2019 (6)
Depremin Tarihi Yapılar Üzerindeki Etkileri Konuşuldu

Deprem bölgelerindeki tarihi yapıların değişik mühendislik ve mimarlık sorunlarına odaklanan seminer dizisinde yurt içinden ve dışından konularında uzman davetli konuşmacılar yer aldı.
Yoğun katılımın yaşandığı etkinliğin dinleyicileri İstanbul içinden ve dışından olmak üzere; öğrenciler, öğretim üyeleri, uygulamacı mimar ve mühendisler oldu.

Tarihi yapıların deprem etkilerine göre iyileştirilmesinde kullanılan konvansiyonel ve yenilikçi teknikler üzerinde duruldu.




Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ile Söyleşi

Program sonrası Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ile yapılan kısa söyleşide, Prof. Çelik yapısal deprem mühendisliğinin her konusunda olduğu gibi tarihsel değeri olan kültür varlıklarının deprem güvenliğinin araştırılması konularında da İTÜ’nün öncü kurumlardan biri olduğunu belirtti. Etkinlikte yer bilimcilerden, mühendislerden ve mimarlardan oluşan çok disiplinli bir grubun bir araya getirilmesinin önemli ve gerekli olduğunu söyledi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.