17 Ara 2019

Dünyanın İlk Mikrotonal Gitar Festivali İTÜ’deydi

İstanbul Teknik Üniversitesi ‘Dünyanın ilk Mikrotonal Gitar Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Dünyanın ilk Mikrotonal Gitar Festivali 13 Aralık Cuma günü İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleştirildi. İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) 20’nci sene kutlamaları kapsamında düzenlenen festivalde, Grammy ödüllü John Schneider, Würzburg Müzik Üniversitesi’nden Prof. Jürgen Ruck, İspanyol gitarist Fernando Perez ve Tolgahan Çoğulu & Sinan Ayyıldız Duo performansları ile sahne aldı.

mikrotonal-web-2019 (2)
İTÜ Maçka Kampüsü’nde Grammy Ödüllü Müzisyen

Festival, İTÜ Maçka Kampüsü Cevad Memduh Altar Salonu’nda Grammy ödüllü Amerikalı gitarist ve besteci John Schneider’in sunumuyla başladı. Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu’nun yönettiği ‘Microtonality as the future of music’ başlıklı panelde MİAM Müdürü Doç. Dr. Yelda Özgen Öztürk, Amerikalı gitarist ve besteci John Schneider, Würzburg Müzik Üniversitesi’nden Prof. Jürgen Ruck, İspanyol gitarist Fernando Perez ve Sinan Ayyıldız panelist olarak yer aldı.

Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu: “İTÜ Ülkemize bir ilk daha yaşattı. ”

2008 yılında İTÜ MİAM bünyesinde ayarlanabilir mikrotonal gitarı geliştiren Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu festivalin ülkemizde düzenlenmesinde önemli bir rol üstlendi. Festival hakkında değerlendirmede bulunan İTÜ TMDK Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu, “İTÜ’de 2008 yılında doğan ayarlanabilir mikrotonal gitar, artık eğitimiyle, yarışmasıyla, festivaliyle, albümleriyle ve metotlarıyla uluslararası bir yaygınlığa kavuştu.” dedi.

Festivalin TRT Müzik haberine erişim için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.