19 Ara 2019

İTÜ’de EELISA Avrupa Üniversitesi Proje Çalıştayı

Üniversitemizin kurucu üyesi olduğu 8 ortaklı EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) Konsorsiyumu 16-17 Aralık tarihlerinde, Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde toplandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

elisa-2019-web (4)
İTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının organizasyonu Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Cafer Özkul’un öncülüğünde yürütüldü.

EELISA Çalıştayı’nda, Avrupa Konseyi tarafından desteklenen Avrupa Üniversiteleri çağrısına katılmak üzere hazırlanan projeye son şekli verildi.

Fransa, Almanya, İspanya, Macaristan ve Romanya’dan 18 akademisyenin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptı. Çalıştayın verimli geçmesi dileğinde bulunan Rektörümüz, bu uluslararası programemeği geçen herkese teşekkür etti.

Oturumlarda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın ve 15 öğretim üyemiz katılımcı olarak yer aldı. Avrupa Üniversitesi Projesi’nin 3 yıllık ilk döneminde “Akıllı, Yeşil ve Dirençli Şehirler” ile “Sürdürülebilir ve Akıllı Endüstri” alanlarında ortak yüksek lisans programları açılması hedefleniyor. EELISA konsorsiyumu Ar-Ge ve inovasyon sonuçlarının yükseköğrenimine aktarılmasına büyük önem veriyor. Çalıştay kapsamında, bu konuda bir model oluşturulması ve bu modelin hayata geçirilmesi için düzenlenecek etkinliklerin İTÜ öncülüğünde gerçekleşmesi planlandı. Diğer bir önemli nokta; aynı alanlarda çalışmak isteyen öğretim üyeleri, öğrenciler, firmalar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları bir araya getirilmesi planı oldu.

EELISA modelinin, üniversite kampüslerinden başlayarak; yaşanılan şehirler, ülkeler ve Avrupa Eğitim ve Araştırma Alanı’nda yayılıp sürdürülmesi paydaşların ortak hedefi olarak belirtiliyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.