20 Ara 2019

Enerji Alanında Yeni Eğilimler Çalıştayı 2019

İTÜ Enerji Enstitüsü enerji alanında yeni yaklaşımların masaya yatırıldığı önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Enerji Enstitüsü 12-13 Aralık 2019 tarihinde ARI 6 Konferans Salonunda “Enerji Alanında Yeni Yaklaşımlar” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirdi. Enerji şirketleri, akademisyenler ve enerji dernekleri tarafından ilgiyle karşılanan çalıştaya uluslararası akademisyenler ve Türk Enerji şirketlerinin üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak katıldı. 

enerji-calistayı-3
Çalıştayda Enerji Verimliliğine Yoğunlaşma Mesajı Verildi

İTÜ Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üner Çolak tarafından yapılan açılıştan sonra, TÜBİTAK desteğiyle gelen Prof. Dr. Mohsen Jafari, Rutgers Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Akıllı Enerji Sistemleri Araştırma Merkezi’nin kurucu yöneticisi olarak gerçekleştirdikleri araştırma projelerini akademisyenlerle ve iş dünyasıyla paylaştı. Portland State Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Araştırmaları Merkezi Eş Başkanı Prof. Dr. Tuğrul Daim ise, enerji teknolojilerini çok yönlü değerlendirme yöntemlerini tanıttı. Daha sonra Prof. Dr. Gülgün Kayakutlu’nun yürüttüğü panelde Borusan-EnBW Enerji Temsilcisi Mahir Tosun, EnerjiSA Temsilcisi Mustafa Daldal, Reengen Temsilcisi Dilara Göker, Engie Global Temsilcisi Özge Önenli ve Prof. Dr. Mohsen Jafari Türkiye’deki enerji sektörü eğilimlerini tartıştılar.



Panelistlerin ortak görüşü, Türkiye’de talep konusunun daha çok çalışılması ve enerji verimliliğine yoğunlaşılması gerektiği oldu. EnerjiSA Üretim’den İsmail Bilgin, Engie Global’den Burak Gökçe, Borusan Enerji’den Yalçın Altuntaş ve Blok-Z firmasından Selim Satıcı en yeni teknolojilere Türk Enerji şirketlerinin eğilimini ve örnek çalışmalarını anlattılar. Prof. Dr. Gülgün Kayakutlu’nun kapanış konuşması ile çalıştay sonlandırıldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.