24 Ara 2019

Öğrencilerimiz Bioseos İsimli Projeleri ile SIA International Forum’da

İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Deniz Baldoğan ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mert Sugür yaklaşık 1 sene önce üzerinde çalıştıkları yenilikçi projeleri ‘Bioseos Girişimleri’ ile Ülkemizi SIA International Forum’da temsil etti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

sia-international-2019 (1)

Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2209-A Lisans Öğrencileri AR-GE Projeleri kapsamında aldıkları desteğin yanı sıra, uluslararası bir yarışma olan SIA (Social Impact Awards)'ı da kazanarak ülkemizi Ukrayna'nın başkenti Kiev'de temsil eden 3 finalistten biri oldu.


“Biyokompozit materyaller üretmeyi hedefliyoruz. ”

Projeleri hakkında bilgi veren Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencimiz Deniz Baldoğan “Bioseos olarak biz, mantarların toprak altı bölgeleri yani kökleri olarak da bilinen miselyumu ve tarım atıklarını kullanarak, biyokompozit materyaller üretmeyi amaçlıyoruz. Şuanda aktif olarak mdf/sunta olarak bilinen yapı malzemesini taklit edebilecek prototip tasarımı üzerinde çalışıyoruz ve çalışmalarımızı İTÜ laboratuvarlarına taşımak konusunda görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.

Avrupa, Asya ve Afrika'dan en umut verici genç sosyal yenilikler


SIA Zirvesi 2019, Avrupa, Orta Asya ve Doğu Afrika'dan 150'den fazla genç sosyal yenilikçiyi bir araya getiriyor. Etkinlik, göç, sağlık, eğitim veya iklim değişikliği gibi alanlarda statükoya meydan okuyan sosyal yenilikçileri ve Sosyal Etki Ödülü'nü kazanan tüm etki girişimlerini misafir ediyor. SIA Zirvesi aynı zamanda sosyal girişimcilik ve gençlerin güçlendirilmesi sınırında çalışan önde gelen uluslararası ve ulusal organizasyonların nihai buluşma noktası olarak hizmet veriyor.

sia-international-2019 (3)
Etki Kampı

 ‘Etki Kampı’ 2019 Sosyal Etki Ödülü'nün kazanan takımlarına yoğun bir kişisel öğrenme deneyimi sunarak, gelecekteki girişimciler ve değişim yapıcılar olarak başarılı bir yolculuk için gerekli becerilerle donatmayı amaçlıyor. Tamamen girişimcilikle ilgili konulardan uzaklaşarak katılımcılar liderlik, yenilikçilik, strateji ve bağlantı gibi daha temel beceri alanlarında bireysel kapasitelerini geliştireceklerdir. ‘Etki Kampı’ oldukça deneyimli ekibi, uygulamalı beceri atölyeleri, interaktif öğrenme simülasyonları ve uzmanlarla ilham alışverişlerinin bir karışımıyla katılımcılara liderlik edecek.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.