27 Ara 2019

ERC Bilgi Günü İTÜ’de

İstanbul Teknik Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen; “ERC Bilgi Günü”, İTÜ Teknokent Arı-3 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte akademisyenlere Avrupa Araştırma Konseyi’nin (Europe Research Council-ERC) Ufuk 2020 Birlik Programı altında yürüttüğü hibe programları tanıtıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
erc-bilgi-gunu-2019 (1)
“Akademisyenlerimizin kariyerlerine destek olmayı sürdüreceğiz.”

İstanbul’da bulunan üniversitelerden ERC’ye başvurmayı düşünen araştırmacıların katılım sağladığı ERC Bilgi Günü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Alper Ünal konuşmasında “TÜBİTAK ile iş birliği içinde düzenlediğimiz bu önemli etkinlikte, Avrupa Araştırma Konseyi’nin bilimsel araştırmalara sağladığı destek türleri hakkında bilgi edinmek ve bu desteklerden yararlanan seçkin Türk araştırmacılarımızın ERC deneyimlerini ilk ağızdan dinlemek üzere bugün burada sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. ERC fonlarından yararlanma oranlarının arttırılmasında bu yöndeki çalışmaların kurumsal olarak sahiplenilmesinin ve teşvik edilmesinin önemine inanmaktayız. Bilimsel buluşları, patentleri ve yenilikçi çalışmalarıyla lider araştırma üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyenlerimizin ERC ve benzeri fonlara yönelmelerini Rektörlük olarak özellikle istiyoruz.” dedi.

Horizon 2020 Birlik Programının Koordinatör Kurumu olan TÜBİTAK ile kurumsal iş birliği başlattıklarını aktaran Ünal, bu kapsamda ERC proje teklifi hazırlamak isteyen araştırmacılara ön hazırlık aşamasından, değerlendirme aşamasına kadar her kademede Teknoloji Transfer Ofisi, AB Merkezi Araştırma Ofisi ve ERC özelindeki fonları ve kıymetli uzmanları aracılığıyla TÜBİTAK ile iş birliği içerisinde yapılandırılmış bir destek sunulmaya başlandığını ifade etti.

Prof Dr. Ünal, “Bu üçayaklı iş birliğini mentorluk havuzu oluşturmak, ERC proje tekliflerinin aldığı puanlara göre öz kaynaklarımızdan proje destek fonu oluşturmak, proje destek birimlerimizin kapasitesini geliştirmek, özellikle genç araştırmacılarımızı kariyerlerini daha iddialı hedeflere doğru planlamaları için teşvik etmek, ERC projesi hazırlama ve yazma eğitimleri düzenlemek şeklinde yoğunlaştırarak sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ufuk 2020 Avrupa Bilim Konseyi Teklif Çağrıları Hakkında Bilgilendirme

TÜBİTAK’ın Ulusal İrtibat Noktası (UİN) Dr. Derya Dönertaş, “Ufuk 2020 ERC Programı ve EBAG Programı hakkında yaptığı bilgilendirme sunumunda sağlanan ödül ve destek programlarını anlattı. Dönertaş, katılımcılar ile buluşmalarını sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal’a teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Avrupa’da Araştırma Gündemi & ERC başlıklı sunumunu ile söz alan ERC Türkiye Delegesi ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu konuşmasında Bilim, Bilim Felsefesi, Temel Araştırma, Araştırma ve Buluş gibi kavramsal tanımlamalarla birlikte Avrupa’daki bilimsel bilginin ve araştırmanın gelişim süreçlerinden ve desteklerden bahsetti.

ERC Baş Araştırmacılarının kendi deneyimlerini paylaştıkları başarı hikâyeleri bölümünde ODTÜ’den ERC Baş Araştırmacısı Doç. Dr. Görkem Günbaş, Bilkent Üniversitesi’nden ERC Baş Araştırmacısı Doç. Dr. Fatih Ömer İlday ile Koç Üniversitesi’nden ERC Baş Araştırmacısı ve ERC StG Panelisti Prof. Dr. Hakan Ürey söz alarak, Starting Grant, Condolidator Grant ve Advanced Grant programları hakkında kendi deneyimlerini paylaştılar.

ERC teklif çağrıları, TÜBİTAK ve Avrupa Araştırma Konseyi hakkında ayrıntılı bilgiye https://ufuk2020.org.tr/tr/h2020/avrupa-arastirma-konseyi ile https://erc.europa.eu/sayfalarından ulaşabilirsiniz.
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.