27 Ara 2019

İTÜ TMDK Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Aral Altıok İpek Yolu - Kervansaray Konseri’nde

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Aral Altıok, Güney Avustralya, İpek Yolu - Kervansaray Konseri’nde (Silk Road - Caravanserai Concert) konuk sanatçı olarak sahne aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
aysegul-aral-altiok (1)
Konser, Güney Avustralya çok kültürlülüğünün canlılığını kutlamak için 20'den fazla etnik ve kültürden mirasa sahip sanatçıları bir araya getirdi. 19 Ekim 2019 Cumartesi günü düzenlenen ‘Silk Road - Caravanserai Concert’ etkinliğinde İTÜ TMDK Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Aral Altıok sahne aldı.

Persian Cultural Association of South Australia (Güney Avustralya Fars Kültür Derneği) Başkanı Sahar Khajani öğretim üyemize, Güney Avusturalya çok kültürlü toplum organizasyonlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Güney Avustralya dünya müziği sanatçılarının yanı sıra özel konuk ve sanatçılara ev sahipliği yapan Silk Road - Caravanserai Concert (İpek Yolu - Kervansaray Konseri) Güney Avustralya'da birçok yeni topluluğun yetenekli sanatçılarını sergiliyor. Arap müzik topluluklarından, Bozkırlardan, Oryantal ve Kazak danslarına kadar çeşitli kültürel mirasların sergilendiği bu konser izleyicileri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

İTÜ TMDK Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Aral Altıok Hakkında

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Türk Müziği ve Ses Eğitimi alanında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. "Türk Halk Müziğindeki Bozlakların Ses Tekniği Açısından İncelenmesi” adlı doktora tezi çalışması sırasında Türk Halk müziği için uygulanması gereken Fonetik Alfabe sistemini yazdı. Müzikoloji çalışmalarını ses eğitimi çalışmaları ile birleştirerek önemli foniatristlerle yaptığı laboratuvar çalışmaları sonucu İTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında video laringoskopik çekimler yaparak Türk Müziği Ses Eğitimi Sistemi ile Opera Ses Eğitimi sisteminin farklı olduğunu ortaya koydu. Solist ve korist olarak birçok projede yer aldı. 2014 yılında Artist Müzik etiketiyle, müzik yönetmenliğini Sinan Cem Eroğlu’nun yaptığı “CÂN” isimli bir solo albüm çıkarttı. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü ve İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Performans Yüksek Lisans Programı bünyesinde Ses Eğitimi, Korrepetisyon, Ses Fizyolojisi, Metot Hazırlama ve Geliştirme Teknikleri (Ses) derslerini veren Altıok, Güney Avustralya, Adelaide’de yaşıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.