16 Oca 2020

I.D.E.A.L. Projesi Açılış Toplantısı İTÜ’de Yapıldı

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı Kapsamında yürütülecek olan Immigrants Digital Education Application of Languages (I.D.E.A.L - Göçmenler için Dil Öğrenme Uygulaması) isimli projenin açılış toplantısı 13 Ocak 2020 tarihinde Üniversitemizin ev sahipliğinde yapıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ünal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan ile Yunanistan, Norveç ve İspanya'dan gelen konuklar katıldı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal, İTÜ’de akademik çalışmalarla birlikte topluma hizmet eden sosyal projelere önem verilerek destek olunduğunu ifade etti. I.D.E.A.L. projesinin göçmenlerin problemlerine çözüm oluşturması açısından çok önemli ve gerekli olduğunu belirten Ünal, “Bu çalışma sayesinde göçmenlerin dil problemlerine bir nebze de olsa çözüm oluşturmak için bir araya gelindi. İTÜ olarak bu projenin bilgisayar teknolojileri ve yazılım tarafına destek sağlayacağız. Türkiye başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerindeki göçmenlerin yaşamını daha da kolaylaştıracağını umuyoruz.” dedi.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek olan Erasmus+ Avrupa Birliği K201 Stratejik Ortaklık Programı olan I.D.E.A.L. Projesi ile göçmen öğrencilerin dil yeterliliklerinin artırılması için mobil uygulama tasarımı üzerine çalışmalar yapılması planlanıyor. 28 ay sürmesi öngörülen program, sosyal inovasyon odaklı bir proje olarak öne çıkıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.