17 Oca 2020

İTÜ Kurumsal Akademi 1. Yılı’nı Kutladı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kurumsal Akademi (İTÜ KA), kuruluşunun birinci yılını 16 Ocak’ta Süleyman Demirel Kültür Merkezimizde yapılan törenle kutladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye’nin mühendislik ve mimarlık tarihinde öncü rolü olan Üniversitemiz, ilkleriyle kurumsal hayata da yön vermeye devam ediyor. Üniversitemizin idari kadrosunun kişisel, yönetsel ve mesleki alanlardaki bilgi, beceri ve iletişim ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen İTÜ Kurumsal Akademi’nin 1. Yıl Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreterin katılımıyla düzenlendi. Etkinlik İTÜ Kurumsal Akademi’nin 1. yaşı için hazırlanan video ve eğitmen-personel geribildirim röportajlarının gösterimi ile başladı.

ituka-1-yasinda (5)
1 Yılda 52 Eğitmen ile Düzenlenen 141 Eğitime 5 Bine Yakın Katılım


İTÜ’nün stratejik planları doğrultusunda ülkemizdeki kamu kurumları arasında ilk defa hayata geçirilen idari personelimize yönelik İTÜ Kurumsal Akademi Projesi ilk yılını doldurdu. Bir yıl boyunca 52 gönüllü eğitmen ile düzenlenen eğitim sayısı 141’e ulaştı. Kişisel, yönetsel ve mesleki alanlarda düzenlenen eğitimlerden 856 personel yararlandı. Alanında uzman eğitmenlerle toplamda 4949 katılımcının buluştuğunu aktaran İTÜ Kurumsal Akademi Proje Koordinatörü ve İTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Aylin Elbay konuşmasında İTÜ KA hakkında “İTÜ idari kadrosunun güçlü, verimli ve mutlu bir ekip olarak ilerlemesi için geliştirildi. Aidiyet, değer ve motivasyon kaynaklarından kurgulandı. Yeni bilgilere ulaşacağımız, kendimizi güncelleyeceğimiz, paylaşacağımız, biz olunca ne kadar güçlü olacağımızı hissedeceğimiz ve İTÜ ailesinin değerli bir parçası olduğunuzu bileceğiniz bir alan oluşturuyor.” sözlerine yer verdi. Kurumsal Akademi’nin personele yönelik gelecek hedeflerine de vurgu yapan Elbay, “Sizlere iş hayatınızla ilgili hedeflerinizi şekillendirirken yol göstermek üzere kariyer ekseni çalışması yapacağız. İş tanımlarınıza uygun çalışma alanlarınızla ilgili uygulamalı eğitimler planlayacağız. Ve tabi sosyal ve kültürel etkinliklerin de ihmal etmeyeceğiz. Sağlık Bakanlığından onaylı İlk Yardım Eğitimi, Desen, Ritim ve Dans Atölyeleri sizin için geliyor.” dedi.

ituka-1-yasinda (4)
Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Bu işin en güzel tarafı eğitim”


İTÜ Kurumsal Akademi 1. Yıl Toplantısı’ndan konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Üniversitemizin sahip olduğu eşsiz birikimi ve geleneği daha da ileriye taşımanın heyecanıyla yürüttüğümüz çalışmanın başarılı sonuçlarını hem kısa hem uzun vadede göreceğimize inanıyor; İTÜ Kurumsal Akademi’nin değerli ekip üyeleri ile bu hedef için büyük bir özveriyle çalışan akademik ve idari personelimiz ile kurum dışı gönüllü eğitmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.” diye belirtti.


İTÜ Kurumsal Akademi ile İyi Hissetmeyi Seçin

İTÜ KA’nın 1. yaş etkinliğine özel olarak konuk olan Psikolog Dr. Ozanser Uğurlu, mutluluk performansı üzerine seminer verdi. Duygularımız ve bilişsel psikoloji üzerine verdiği seminer boyunca katılımcıları harekete geçiren Uğurlu, toplantıya katılan personel ve konuklara keyifli ve hareketli anlarla değerli bilgiler aktardı.

Toplantı, akademik ve idari personel ile konukların katıldığı kokteyl ve müzik dinletisi ile sona erdi.

İTÜ Kurumsal Akademi Hakkında

Üniversitemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda belirlenen stratejik ve kalite yönetim politikalarımız sürekli iyileştirilerek geliştirilebilir iş süreçleri ile verimliliği arttırmayı hedeflemektedir. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde ise, planlı bir insan kaynakları yönetimi oldukça önemlidir. Günümüzde insan kaynakları yönetimi; insan faktörünün önemine odaklanarak çalışanlarının ihtiyaçlarına, eğitimine, gelişimine ve motivasyonuna değer veren bir yaklaşım sergilemektedir. Üniversitemizin bu yaklaşımının sonucu olarak kurulan İTÜ Kurumsal Akademi; en alt kademeden başlayarak üst yönetici düzeyine kadar tüm çalışanları için, idari işleyişin etkinliğini artırmak üzere kişisel, yönetsel ve mesleki alanlardaki bilgi, beceri ve gelişim ihtiyaçlarına cevap verecek eğitim ve gelişim programları hazırlamaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.