23 Oca 2020

Öğrencimiz Furkan Ali Küçük’e Hindistan’dan En Değerli Genç Bilim İnsanı Ödülü

İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Meteoroloji Mühendisliği Anabilim Dalı Atmosfer Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisi Furkan Ali Küçük, araştırması ile "En Değerli Genç Bilim İnsanı" Ödülü’ne değer görüldü.

İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Meteoroloji Mühendisliği Anabilim Dalı Atmosfer Bilimleri Programı Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Furkan Ali Küçük'ün Türkiye'nin 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Antarktika'ya göndermiş olduğu ölçüm cihazıyla yapılan ölçümlerden elde edilen verileri kullanarak hazırladığı "Wavelet Analysis for the Measurements of Sky Quality in TAE-3" başlıklı araştırması ödüle değer görüldü.

Öğrencimize ödülü Hindistan'da düzenlenen "The 8th International Conference and 24th Annual Conference of Gwalior Academy of Mathematical Sciences (ICGAMS-2K19) on Mathematical and Computational Data Science with Application" Konferansı'nda takdim edildi.

Furkan Ali Küçük, yüksek lisans tez danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ceyhan Kahya ile İTÜ mezunu ve halen İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Aslan'ın desteklerinden dolayı teşekkür etti.