24 Oca 2020

IDC Directions 2020’nin Konuğu İTÜ’lüler

International Data Corporation (IDC) tarafından İstanbul’da düzenlenen Dijital Ekonomide Gelişmek başlıklı konferansa çok sayıda İTÜ’lü konuk oldu. “Türkiye ICT Ekosistemi: Beceri Setleri, Yeni Başlayanlar, Eğitim, Çeşitlilik” başlıklı panelde dijital dönüşüm, siber teknolojiler, finans, insan kaynağı ve start up ekosistemi üzerine gelişmeler aktarıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Türkiye ICT Ekosistemi: Beceri Setleri, Yeni Başlayanlar, Eğitim, Çeşitlilik” başlıklı panelde İTÜ’den mezun iş insanları ve İTÜ öğretim üyeleri konuşmacı olarak katıldı. Dijital dönüşüm, siber teknolojiler, finansman dengeleri, insan kaynağı ve start up ekosistemi üzerine gelişmeler aktarıldı.

Mühendislikte Akreditasyon ve Sektör İş Birliği Önemli

Ulusal ve uluslararası bilgi ve iletişim teknolojisi şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı panelde konuşan İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Fatma Oktuğ, sektörde kaliteli mühendise ihtiyaç duyulduğunu, kalitenin ise üniversitelerin bölümlerinin akredite olmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

Türkiye’de bilgisayar mühendisliği eğitimi verilen bir grup programın Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildiğini ancak bu sayının yeterli olmadığını belirten Oktuğ, İTÜ’nün de aralarında bulunduğu az sayıda programın ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) akreditasyonuna sahip olduğunu söyledi. Oktuğ, akreditasyonun temel bir ders programı oluşturmakla birlikte programların sektörle ilişkilerini koordine ettiğini belirtti.

İTÜ’nün iletişim teknolojisi firmaları ile yaptığı iş birliklerine de değinen Oktuğ, “IT firmaları ile Ar-Ge projeleri yapmak istiyoruz. Onların projelerine hocalarımızın danışman olarak destek vermesinin yanı sıra ortak projeler oluşturup lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizi o projelerde çalıştırmak istiyoruz. Bununla birlikte derslerimizde de ortak çalışmalar planlıyoruz. Önümüzdeki dönem için Vodafone, Amazon, Netaş gibi firmalarla planladığımız derslerimiz olacak. Buradaki amacımız uzmanların sektöre özel proje ve konu özelinde deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmalarını sağlamak.” dedi.

IDC Hakkında

International Data Corporation (IDC) bilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknolojisi pazarları için pazar istihbaratının, danışmanlık hizmetlerinin ve etkinliklerinin önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Dünya çapında 1.100'den fazla analistle IDC, 110'dan fazla ülkede teknoloji ve endüstri fırsatları ve eğilimleri konusunda küresel, bölgesel ve yerel uzmanlık sunmaktadır. IDC'nin analizi ve içgörüleri BT uzmanlarının, şirket yöneticilerinin ve yatırım topluluğunun gerçeğe dayalı teknoloji kararları almasına ve temel iş hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. 1964 yılında kurulan IDC, dünyanın önde gelen medya, veri ve pazarlama hizmetleri şirketi International Data Group'un (IDG) bir yan kuruluşudur.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.