17 Şub 2020

Güvenli İnternet Gününde İTÜ’lülere Ödül

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda düzenlenen Güvenli İnternet Günü 2020 Töreni’nde üniversite ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kısa film ve kamu spotu yarışmasının kazananları ödüllerini aldı. “Güvenli İnternet” teması kapsamında hazırladıkları kısa film ile İTÜ ekibi üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 17 Şubat 2020

Güvenli İnternet Merkezi (GİM), Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneğinin (BTİDER) birlikte yürüttüğü Açık Kaynak Dijital İçerik Üretme Proje Çağrısı 2: Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması'nda dereceye giren eserlerin ödülleri, 10-11 Şubat günlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez binasında kutlanan Güvenli İnternet Günü 2020 etkinliklerinde takdim edildi.

İTÜ’lerin Kısa Filminde Sanalın Gerçek Boyutu “Nokta Soğan”

Bilgi teknolojileri ve internetin bilinçli, güvenli, etkin kullanılmasına yönelik kamuoyu ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile “Güvenli İnternet" temasıyla üniversite öğrencilerine yönelik kısa film ve kamu spotu yarışmasında kısa film kategorisinde “Nokta Soğan” ile katılan lisans öğrencilerimiz dereceye girdi.

Elektrik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerimiz Mehmet Onur Ulusoy ve Buğrahan Yamak ile Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencimiz Emin Tahir Neftçi‘nin birlikte hazırladıkları kısa film, internet kullanımında sanal güvenliği gerçek yansımalarıyla anlattılar. Sahnelerinde İTÜ kampüslerinden görüntülere de yer veren öğrencilerimiz, bilgi teknolojilerinde bilinçsiz bir şekilde derin internet ağları kullanımında siber güvenlik konuları üzerine çalışmalarını sundular.
Öğrencilerimiz üçüncülük ödülünü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun elinden alırken, törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Dr. Ömer Fatih Sayan ve dereceye giren ödül sahipleriyle fotoğraf çektirdiler.



İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.