18 Şub 2020

#HEDEFITU ile Bambaşka Bir Gelecek

Üniversitemizin geleneksel hâle gelen etkinliklerinden İTÜ Tanıtım Günleri, bu yıl 13-14 Şubat’ta Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşti. İTÜ Tanıtım Günleri’ne Türkiye’nin farklı illerindeki seçkin okullardan yoğun katılım gösteren aday öğrenciler #HEDEFITU mottosu ile kariyer planlamalarına yön verdiler.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 18 Şubat 2020

Her yıl sayısız aday öğrenciyi Ayazağa Yerleşkemizde buluşturarak üniversitemizin olanaklarını ve eğitim kültürünü keşfetmelerini sağlayan İTÜ Tanıtım Günleri’ne bu sene de öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Türkiye’nin çeşitli liselerinden 6000’e yakın öğrenci, İTÜ’lü öğretim üyeleri ve öğrencilerle tanışma fırsatı buldu.

İTÜ Aday Öğrenci Tanıtım Ofisimizin kapısının aday öğrencilerimize her zaman açık olduğunu hatırlatan İTÜ Aday Öğrenci Tanıtım Ofisi Tanıtım Koordinatörü Tekstil Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İpek Yalçın Eniş şunları aktardı: “İTÜ Tanıtım Günlerinde üniversitemizi ziyaret eden 10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, üniversitemiz ve bölümlerine dair tüm merak ettiklerini akademisyenlerimizle birebir etkileşimde bulunarak öğrenme fırsatı yakaladı. İTÜ’de sosyal yaşamı ve İTÜ’lü olmanın ayrıcalıklarını keşfetmek isteyen aday öğrenciler, İTÜ’de girişimcilik ekosistemi, Erasmus imkanları, yurt ve burs olanakları hakkındaki sorularına cevap buldular. Bu yıl bir yenilik olarak, YKS’ye hazırlanan aday öğrencilerimiz için #HEDEFITU defterleri hazırladık. Bu motivasyon defteri ile aday öğrencilerimizin zorlu sınav hazırlığı sürecinde hedeflerine odaklanmalarını sağlayacak ve çalışma performanslarını ölçmelerine yardımcı olacak renkli bir yol haritası sunmak istedik. Tanıtım Günlerini kaçıran tüm aday öğrencilerimizi yaz döneminde gerçekleşecek olan İTÜ Tanıtım ve Tercih Günlerine bekliyoruz.”

Tanıtım Günlerine katılamayıp #HEDEFITU diyenlerle birlikte #NEDENITU başlıklarına bir göz atalım:

400+ Ar-Ge Laboratuvarı

Bilimsel araştırmaya, deneyselliğe ve teknoloji geliştirmeye odaklı bir üniversite olarak, 400’ü aşkın Ar-Ge Laboratuvarı ile hem lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine elverişli ortam ve olanak sağlıyor, hem de sektörel iş birlikleri ve araştırmacıların çalışmaları için kullanılıyor.

15+ Araştırma Merkezi

Araştırma üniversitesi İTÜ, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Eylül 2017 tarihinde Araştırma Üniversitesi unvanına değer görüldü. Araştırma üniversitesinin en önemli belirleyici unsuru üniversite-sanayi iş birliğini araştırma merkezlerimizde yapılan çalışmalar üzerinden yürütmekteyiz. Su ve atık su uygulamalarından havacılık ve savunma teknolojilerine, teknolojik tarım uygulamalarından şehircilik uygulamalarına, bilim, mühendislik, teknoloji ve sanat dallarında kadın-erkek fırsat eşitliği, girişimcilik, afet yönetimi, uydu haberleşmesi, biyoteknoloji ve kutup araştırmaları gibi geniş yelpazede araştırmalar yapan 15’in üzerinde araştırma merkezi ile İTÜ’lüler bilginin peşinde koşmaktadır.

Akreditasyonlarla ABET’ten 25 Mühendislik Programı, NAAB, IMO ve IFLA

İTÜ, dünyadaki en fazla akreditasyona sahip olan üniversite özelliğini taşımaktadır. ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) akreditasyonuna sahip 25 programı ile Üniversitemiz, ABD’deki en önemli üniversiteler ile eşdeğer eğitim verdiği kanıtını üstün başarıyla sürdürmektedir.

İTÜ Mimarlık Bölümü NAAB (The National Architectural Accrediting Board) tarafından verilen akreditasyon sayesinde Türkiye’deki ilk mimarlık akreditasyonuna sahip olan bölümdür. NAAB “Substantial Equivalency” belgesi, ABD mimarlık lisans ve mimarlık yüksek lisans programlarına eşdeğer olduğu anlamı taşır.

Birleşmiş Milletler'in uzmanlaşmış bir ajansı olan ve uluslararası deniz taşımacılığında emniyet, güvenlik ve çevre performansı için küresel standart belirleme makamı IMO (International Maritime Organization) akreditasyonu ile İTÜ Deniz Bilimlerinde okuyan öğrencilerimiz uluslararası denkliğe sahip eğitim programına tabiidir.

IFLA ((International Federation of Landscape Architects) akreditasyonu Türkiye’de ilk ve tek İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne verilmesiyle ön plana çıkar. 15 yıl önce kurulan ve ilk günden beri Peyzaj Mimarlığı alanında öncü bir rol oynamayı ve uluslararası standartlarda yüksek kaliteli eğitim vermeyi misyon edinen Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz, Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu tarafından tam akreditedir.

İTÜ Arı Teknokent Bünyesinde 300 Ar-Ge Firması

Geleceği değiştirmeye hazırlanan farklı ölçeklerdeki teknoloji firmalarının ve girişimcilerin, dünya teknolojilerini geliştirdikleri ve dünya pazarına açıldıkları bölge olan İTÜ ARI Teknokent, 300 Ar-Ge firması, 600 eş zamanlı projesi, 3 bin başarılı projesi 51 milyon dolar Ar-Ge ihracatı ile Ayazağa Yerleşkesinde geleceğin girişimcilerine kapısını açmaktadır.

GreenMetric Sıralamalarına Göre Türkiye’nin En Yeşil Kampüsü: #ITUYesilKampus

Hayata geçirildiği günden itibaren her geçen gün eklenen yeni fikirlerle zenginleşen Yeşil Kampüs Projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni doğal yaşamın korunduğu, sürdürülebilir peyzaj anlayışının hakim olduğu, bisiklet ve yaya öncelikli, engelsiz bir kampüs haline getiriyor. Kampüs içerisinde minimum karbon salınımını hedefleyen ve bisikletli ulaşım anlayışını benimseyen İTÜ, bu sene, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratan bir platform olan GreenMetric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında tüm dünyadaki 780 üniversite içerisinde 54. sırada yer alarak Türkiye’nin en yeşil kampüsüyle ilk 100’e giren tek üniversite oldu.

İstanbul’da 5 Yerleşke: Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla ve Tuzla

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, İstanbul’un iş ve ticaret merkezi olarak önemli rolü olan Maslak bölgesinde, 650 bin metrekaresi orman olmak üzere toplam 1 milyon 600 bin metrekarelik alanı kaplayan ana yerleşkedir. Bilgisayar ve Bilişim, Elektrik-Elektronik, Fen-Edebiyat, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri, İnşaat, Kimya-Metalurji, Maden ile Uçak ve Uzay Bilimleri Fakülteleri ile 5 enstitü burada bulunur. Tarihi şehir kampüslerimizden Gümüşsuyu’nda Makine ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakülteleri bulunurken Maçka’da İşletme Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Taşkışla’da Mimarlık Fakültesi bulunur. Anadolu Yakası’ndaki kampüsümüz Tuzla’da ise Denizcilik Fakültesi bulunur.

Sağlıklı Yaşam İçin 45 Bin+ Metrekare Spor Alanı

Kurulduğu tarihten bugüne öğrencilerine kaliteli bir üniversite hayatı sunmak adına her imkanı sağlayan Üniversitemiz, bugün sporu bir yaşam biçimi olarak gören Teknik Üniversitelilere ilgi duydukları her türden sporla tanışabilecekleri, eğitim alıp, kampüsler içerisinde 45 bin metrekarenin üzerinde yer alan spor salonları, kortlar ve sahalarda bu sporları bireysel ya da takım halinde icra edebilecekleri bir üniversite ortamı sağlıyor. Üniversite bünyesinde, sene boyunca eskrimden pilatese, basketboldan quidditche, badmintondan frizbiye uzanan onlarca farklı spor dalında kurslar ve eğitimler düzenlenirken, ev sahipliği yapılan turnuvalar ve yarışmalar sayesinde spor, üniversite hayatının ayrılmaz bir parçası haline geliyor.

7/24 Açık Mustafa İnan Kütüphanesi, 1 milyon+ Yayın


İTÜ Kütüphane Sistemi, İTÜ’de sürdürülen eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak ihtiyaç duyulan bilginin çağdaş olanaklar ve sistemler kullanılarak hızlı, etkili ve verimli bir biçimde sunulmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla 5 yerleşkede ve 8 noktada örgütlenerek sürdürdüğü çağdaş kütüphane hizmetleriyle İTÜ’de yürütülen eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinde aktif bir “paydaş” olarak görev yapmaktadır. 2019 yılı verilerine göre İTÜ Kütüphaneleri, 461.628 e-kitap ve 74.432 e-dergi, 6.000 nadir eser, 5.672 harita, 215 veri tabanı ile toplam 1.012.207 yayın ve 2.112.000 elektronik tezin bulunduğu zengin bir bilgi-belge varlığına sahiptir. Ayazağa Kampüsümüzde bulunan ve merkez kütüphane olan “Mustafa İnan Kütüphanesi 7/24 açık kütüphane olarak hizmet vermektedir.

200+ Öğrenci Kulübü

Ayazağa Yerleşkemizde yer alan Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden Kulüpler Birliği’ne bağlı 200’den fazla kulüp, Kültür-Sanat ve Düşünce, Spor ve Uzmanlık Kulüpleri olarak 3 kategoride faaliyet gösteriyor. Aktif 20 binden fazla üyeye sahip kulüplerimiz sayesinde, İTÜ yıl boyunca zengin bir etkinlik takvimine sahip. Kulüpler tek başına ve bir arada gerçekleştirdikleri çalışmaların yanı sıra üniversitemizin en önemli organizasyonlarının tüm süreçlerinde yer alarak öğrenci ruhunun ve beklentilerinin tam olarak yansıtılmasını sağlıyor.

160 Bin+ Yaşayan Mezun

“İTÜ’lü olmak” kavramı, beraberinde güçlü bir aidiyet duygusu getirir. 1773’den beri ilklerin ve teklerin üniversitesinin bir parçası olmak tarif edilmez bir gururdur. İTÜ’nün mühendislikten temel bilimlere, mimarlıktan konservatuarına kadar tüm bölümlerinde verilen eğitimin, üniversitemiz ve öğrencileri arasında kurulacak kalıcı bağın ilk aşaması olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle İTÜ ve İTÜ öğrencileri arasındaki bağın da yükseköğrenim ile başlayıp mezuniyetle biten bir zaman dilimiyle sınırlı olmadığını biliyoruz. Bu düşünceyle çalışan Mezunlarla İlişkiler Ofisi, İTÜ’de öğrenim görenlerin üniversite sonrasında başladıkları profesyonel yaşamda veya akademik kariyerlerinde de yanlarında olmaktadır. İTÜ Mezun Platformu aracılıyla da üniversite-mezun ilişkisini sürdürülebilir kılmak, yolu İTÜ’den geçmiş bu kişilerden bağış ve burs yoluyla üniversiteye geri bildirim sağlamak noktalarında hizmet verir.

Facebook fotoğraf albümümüze buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.