21 Şub 2020

Betonarme Yapılar Semineri’nin Gündemi: Deprem Yönetmeliğine Uyum

İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ortaklığında, Prof. Dr. Zeki Hasgür, Prof. Dr. Metin Aydoğan, Doç. Dr. Necmettin Gündüz onuruna düzenlenen Betonarme Yapılar Semineri’nin gündeminde depremler ve betonarme bina tasarımlarının deprem yönetmeliğine uyumu vardı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 21 Şubat 2020

Seminerde beton malzemeler alanındaki güncel gelişmeler kamuoyuna aktarılırken, betonarme yapıların tasarım ve inşasına ilişkin konular Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2018 (TBDY 2018) üzerinden ele alındı.

İTÜ emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Zeki Hasgür, Prof. Dr. Metin Aydoğan ve Doç. Dr. Necmettin Gündüz adına düzenlenen seminerde, yapı elemanları, beton malzemelerindeki gelişmeler, bina deprem yönetmeliği ve betonarme uygulamaları gibi başlıklar konunun uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Seminerde sunulan bildiriler ise “Betonarme Yapılar Semineri 2020 Bildiriler Kitabı” isimli kitapta toplandı.

Bina Tasarımlarına İlişkin Bilgi ve Tecrübe Aktarımı

Türkiye’de betonarme bina yapılarının 2018 yılında yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne uygunluğuna yönelik çalışmaların betonarme yapılar seminerinde tüm yönleriyle değerlendirildiğini aktaran İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Betonarme Yapılar Birimi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Güler, “Yapı mühendisliğinde ve beton malzemeler alanındaki gelişmeler, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2018’e (TBDY 2018) ilişkin olarak betonarme binaların depreme dayanıklı tasarımı ve deprem performansı konuları yanında, büyük açıklıklı köprülerin tasarımı, yapı sağlığı izleme sistemleri konusunda öğrendiklerimiz ve ihtiyaçlar, lifli betonların tasarımı, servis ömrüne dayalı yapı tasarım ve üretiminde dijital benzeşim uygulamaları ve binaların deprem davranışına ilişkin deneysel çalışmalarının önemli konu başlıkları arasında yer aldı.” ifadelerinde bulundu.

Seminerle İlgili Bildiriler Bir Kitapta Toplandı

Prof. Dr. Kadir Güler, “Konusunda uzman, akademisyen ve uygulayıcıların sunumları ve bildirilerinden oluşan bir seminer düzenledik. Mühendislerin meslek içi eğitimine ve bina tasarımına ilişkin bilgi ve tecrübelerin artmasına katkıda bulunduk. Seminer çerçevesinde gönderilen bildirileri ise “Betonarme Yapılar Semineri 2020 Bildiriler Kitabı” isimli kitapta toplandı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen seminerinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasında, düzenleme kurulu üyelerinin özverili gayretleri, çağrılı konuşmacı bölümümüz, konusunda uzman öğretim üyelerinin yaptıkları bilimsel sunumlar ile verdikleri destekler, sponsor kişi ve firmaların maddi destekleri, katılım sağlayan meslektaşlarımızın destekleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Betonarme Yapılar Semineri 6 Şubat 2020 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere, İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal Aldemir, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Güler, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı değerli mezunumuz Nusret Suna ve Sarıyer Belediye Başkanı değerli mezunumuz Şükrü Genç ile çok sayıda davetli katıldı.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.