21 Şub 2020

Bilim İnsanlarımız Antarktika Yolunda

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinesinde gerçekleşecek olan 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyeti İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törenle uğurlandı. 24 kişilik bilim heyetini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve bilim insanlarının aileleri uğurladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 13 Şubat 2020

Türkiye'nin kutup çalışmaları, TÜBİTAK bünyesinde kurulan Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda devam ediyor. 4'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferinde farklı kurumlardan toplam 24 katılımcı bu yıl ilk kez "beyaz kıta"da çalışmalar yapacak.

İkinci Ulusal Antarktika Bilim Seferi (TAE-II) ve Üçüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi (TAE-III), Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (İTÜ PolRec)’in koordinasyonunda 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilmişti.

Bu yıl ise Türkiye'nin kutup çalışmaları, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) çatısı altında kurulan Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda yapılacak. KARE'nin müdürlüğünü, Türkiye’nin kıtaya daha önce düzenlediği seferlere liderlik de eden öğretim üyemiz Doç. Dr. Burcu Özsoy üstleniyor. Türk Antarktika Bilim Seferleri Koordinatörü ve TÜBİTAK MAM KARE Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy ve mezunumuz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, akademisyenlerimiz Doç. Dr. Hakan Yavaşoğlu, Arş. Gör. Işıl Nur Güraslan, Arş. Gör. Atilla Yılmaz, Arş. Gör. Kaptan Özgün Oktar’ın da içerisinde bulundğu sefer ekibini Antarktika’ya kadar yalnız bırakmayacak.

Haberin detayı için tıklayınız
Haber videosu için tıklayınız

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.