25 Şub 2020

Zirveyi Hedefleyenlerin Buluşma Yeri: İTÜ Kariyer Zirvesi

İstanbul Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Üniversitemiz’in 4 ayrı kampüsünde gerçekleşen İTÜ Kariyer Zirvesi, programına dahil ettiği ilklerle gençleri doğru mesleki tercihlerle buluşturmayı hedefledi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 25 Şubat 2020

Türkiye’nin En Büyük Kariyer Zirvesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Siemens Türkiye'nin zirve sponsoru olduğu İTÜ Kariyer Zirvesi, 17-21 Şubat tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İTÜ Kariyer Zirvesi’ne katılan firmaların üst düzey yöneticileri etkinlik boyunca İTÜ'lü öğrencilerle bir araya gelerek, geleceğin iş ve kariyer dünyası hakkında paylaşımlarda bulundu. İTÜ Kariyer Zirvesi bu sene de birçok sektörden firmaya ev sahipliği yaptı. "Yeteneğe Dokun" sloganı ile bu yıl 6. sı düzenlenen Zirve, 500’ü aşkın stant ve 150’ye yakın firmayla Türkiye’nin en büyük kariyer zirvesi olarak görülüyor.

Zirve’den Mesajlar

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Zirve’ye yönelik paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı. “Üniversitemiz çeyrek asra yakın süredir bilim ve teknoloji alanında ülkemize yetkin iş gücü kazandırmaktadır. Bu yıl 6. sını düzenlediğimiz, güçlü eğitim temelini doğru mesleki tercihlere dönüştürmeyi amaçlayan İTÜ Kariyer Zirvesi ile sizleri şirketinize değer katacak İTÜ’lü gençlerle tanıştırmayı hedefliyoruz. Her yıl daha fazla öğrenci ve firmayı buluşturan bu zirvenin gelişiminde kuşkusuz sizlerin de payı büyük. Alanında donanımlı bireyler olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz siz değerli firma temsilcilerinin sunduğu staj ve iş olanakları ile çağı yakalayan, nitelikli insan kaynağı haline geliyor. Ülkemizin yarınını şekillendirecek gençlerimize sizlerin de desteği ile yeni ufuklar açacak İTÜ Kariyer Zirvesi’nde yer almanızdan ötürü İTÜ Ailesi adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.


ikz-2020-icerik (7)
İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, “Bu sene 6. sını düzenlediğimiz İTÜ Kariyer Zirvesi İTÜ’nün vizyonu ve stratejik hedefleri doğrultusunda hem iş dünyasına hem de kamu ve sivil toplum kuruluşlarına sağladığı nitelikli üst düzey insan kaynağının ulaştırılmasında bir köprü vazifesi görüyor. Bizim vizyonumuz uluslararası alanda lider bir üniversite olmak, misyon alanlarımızda da bilimsel araştırma, topluma katkı, eğitim öğretim faaliyetleri ön plana çıkmakta. Bu çerçevede dünya çapında akredite olmuş lisans programlarıyla hizmet veriyoruz. Türkiye’de birçok sektörün oluşumunda, ilerlemesinde ve gelişilmesinde İTÜ mensup ve mezunlarının çok ciddi emeği, katkısı ve vizyonu söz konusu. Kariyer Zirvesi’nde 150’den fazla firmanın katılımıyla 4 ayrı kampüsümüzde birçok etkinlik ve söyleşi ile öğrenciler ve iş dünyası arasında etkileşim sağlayacağız. Bunun devamında ortaya çıkacak etkileşim sayesinde mezunlarımıza en iyi yerlerde istihdam imkânlarının da doğmasını ümit ediyoruz. Etkinliğiminizin yapılmasına katkı sunan başta Siemens olmak üzere diğer sponsorlarımıza, organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara şahsım ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.”

İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ ise “İTÜ Kariyer Merkezi, ulusal ve uluslararası çalışmalarının önemli bir parçası olan İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ) ile her yıl çeşitli sektörlerden gelen temsilciler ile öğrencilerimizi bir araya getiriyor. "Yeteneğe Dokun" söylemiyle yola çıkan İKZ, 2019 yılından hayata geçen “Dijital Çağda Kariyer ve Yetenek” konusunun çeşitli açılardan değerlendirilmesi ile başarı çıtasını her yıl biraz daha yükseltiyor. İTÜ Kariyer Zirvesi özellikle staj ve kariyer olanakları hakkında İTÜ’lü öğrencilerin ayrıntılı bilgi almalarını, akademik eğitimleri ve yeteneklerine uygun pozisyonlara başvurmaları ve firmaların yeni çağın nitelikli insan kaynağına kısa sürede ulaşmaları adına büyük bir misyon yükleniyor. İKZ bu bağlamda özel sektör temsilcileri ile firmaları hedeflerine ulaştıracak Z kuşağı arasında sağlıklı ve sürekli bir iletişim kuruyor. İnsan kaynağı süreçlerinin her iki tarafı için de gözden kaçırılmaması gereken fırsatlar sunan Zirve sayesinde kurumsal firmalar her yıl genç İTÜ’lü “yeteneklere dokunuyor.” Organizasyon başarısını, ele aldığı konular, çağın gereklilikleri ile paralel ilerleyen içerikleri ile diğer üniversitelerin kariyer etkinliklerine örnek olmasıyla da kanıtlıyor. Bu sebeple; bu yılki zirvenin hazırlık ve düzenleme aşamalarında gönüllü olarak çalışan Z kuşağı temsilcisi öğrencilerimize, İTÜ Kariyer Merkezi çalışanlarımıza ve son olarak, ağırlamaktan daima mutluluk duyduğumuz siz değerli sektör temsilcilerine katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Zirveden Notlar

17 Şubat’ta gerçekleşen İTÜ Kariyer Zirvesi Açılış Töreni, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan Zirve’ye katkı sunan sponsorların temsilcilerine teşekkür belgelerini sundu.

Zirvenin ilk günü, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, İTÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi. Hüseyin Gelis, interaktif sohbette kendi kariyer yolculuğundan geleceğin iş dünyasındaki önemli beklentilere kadar birçok konuda öğrencilerin sorularını yanıtladı; daha verimli, daha iyi bir kariyer için ipuçları verdi.

"Yeteneğe Dokun" etkinliğinde ise Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve Türk Loydu İnsan Kaynakları ve İdari Hizmetler Müdürü Ali Hakan Gültekin, Kibar Holding Dış Ticaret Genel Müdürü Serdar Koçtürk gibi birçok isim kariyer basamaklarını ve zirveye giden adımları anlattı.

“Tea Talk” kapsamında Schnieder Elektrik İnsan Kaynakları Müdürü Müjgân Erkut ve Strateji ve Dijital Dönüşüm Direktörü Gökhan İşbitiren öğrencilerle bir araya geldi.
''Mülakat Simülasyonu'' FEV Türkiye - Hitit Bilgisayar mülakat teknikleri üzerine simülasyonlar gerçekleştirdi.


ikz-2020-icerik (9)
Zirvedeki İlkler

İTÜ MTAL öğrencileri de kariyer zirvesindeydi. Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Lütfihak Alpkan, İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, İTÜ MTAL Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros eşliğinde Zirve’ye katılan 90’a yakın öğrenci Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis'i dinleme fırsatı buldu. Törenin ardından stantları gezen öğrenciler o günkü derslerini de Ayazağa Kampüsü’nde yaptı. İTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gülden'den kimyanın hayatımızdaki yerini dinleyen öğrenciler, İTÜ Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Samet Yücel Kadıoğlu tarafından verilen Calculus II dersine misafir olarak katıldı.

İTÜ TMDK Kariyer Zirvesi’nde

Bu sene İTÜ Kariyer Zirvesi kapsamında ilk defa İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda da etkinlikler düzenlendi. 17-18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen “Müzik Endüstrisinde Kariyer” ve “Mezunlarımızın Dilinden Sanatın Dünya Yolculuğu” başlıklı söyleşilerde öğrenciler, sanatseverler ve akademisyenler bir araya geldi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.