26 Şub 2020

İTÜ'den Müzik Öğretmenlerine "Disiplinlerarası Yaklaşımla Müzik" Eğitimi

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) Öğretim Üyeleri tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’nde (BİLSEM) görev yapan müzik öğretmenlerine eğitim verildi. Eğitimler sonucunda BİLSEM’lerde öğrenim gören öğrencilerin müzikal becerilerinin ve alt yapılarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 26 Şubat 2020

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) Müzik Öğretmenlerinin Eğitiminde İş birliği Protokolü” kapsamında Türkiye’deki 175’in üzerinde BİLSEM’de görev yapan müzik alanı öğretmenleri, İTÜ TMDK öğretim üyelerinden eğitim alma fırsatı yakaladı.
  
Alanında uzman akademisyenleriyle kültürlerarası ve disiplinlerarası eğitim yaklaşımına paralel olarak eğitim verdiklerine dikkati çeken İTÜ TMDK Müdürü Prof. Serpil Murtezaoğlu, “Müzik alanındaki BİLSEM öğretmenlerine ses tasarımı, çalgı yapım ve ORFF-Schulwerk konularında MEB BİLSEM’lerin amacına yönelik eğitimler tasarladık ve bu alanlarda halihazırda yapılan ve gelecekte yapılabilecek uygulama örnekleri üzerinden BİLSEM müzik öğretmenleriyle perspektiflerimizi paylaştık.” dedi.

“Öğretmene Verilen Eğitim Öğrenciye Yansıyacak”

Eğitimler sonucunda MEB BİLSEM’lerde eğitim gören 61 bin öğrenciye dolaylı olarak temas edeceklerini kaydeden Prof. Murtezaoğlu, verilen eğitimlerle öğretmenlerin müzik alanında farklı konularda bilgi sahibi olmalarını amaçladıklarını dile getirdi. Murtezaoğlu, “BİLSEM müzik alanında eğitim alan öğrencilerin gelecekte hem bu alanlarda hem de bu alanlardaki perspektiflerden faydalanarak başka alanlarda Türkiye’de ve dünyada öncü çalışmalar yapması için altyapı oluşturulmasını hedefliyoruz. Yani öğretmene vereceğimiz eğitim öğrencinin de ufkunu geliştirecek.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Programları

Orff-Schulwerk Temel Yaklaşımları, Çalgı Yapım Temelleri ve Uygulaması, Müzik Prodüksiyonu, Film için Müzik ve Ses Tasarımı, Mekânda Ses Uygulamaları, Dinleme Farkındalığı ve Müzikal Etkileşim eğitim başlıklarıyla bu etkinlik için özel olarak tasarlanmış, 8 salonda gerçekleşen ve üç gün süren eğitim modülleri eş zamanlı olarak başlatıldı.

Eğitimlere Yönelik Yaklaşımlar

Eğitimlere katılan müzik öğretmelerine Ataşehir Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Nilgün Ulusoy, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç, İTÜ TMDK Müdürü Prof. Serpil Murtezaoğlu, İTÜ TMDK Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu, İTÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Aysu Uzsayılır Kara ‘İTÜ Eğitim Yaklaşımı ve Metodolojisi’ üzerine paylaşımlarda bulunuldu.

Eğitim Veren Akademisyenler

Eğitimleri İTÜ TMDK’dan ‘Çalgı Yapım Temelleri ve Uygulaması’ modülleri için Dr. Öğretim Üyesi Tunç Buyruklar ve Öğr. Gör. Mehmet Haşim Açalan, ‘Müzik Prodüksiyonu’ ve ‘Film için Müzik ve Ses Tasarımı’ modülleri için Prof. Dr. Can Karadoğan, Doç. Dr. Sertaç Kakı ve Dr. Öğretim Üyesi Taylan Özdemir, ‘Mekanda Ses Uygulamaları’ ve ‘Dinleme Farkındalığı ve Müzikal Etkileşim’ modülleri için Doç. Dr. Cevdet Erek, Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Deneç ve Dr. Öğr. Gör. Sair Sinan Kestelli üstlenirken, ‘Orff-Schulwerk Temel Yaklaşımları’ modülünü ise Doç. Dr. Atilla Coşkun Toksoy, Galatasaray Ortaokulu Müzik Öğretmeni Emine Derya Şahözkan ile birlikte yürüttü.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.