02 Mar 2020

İlham Veren Mezunlarımız: Kıvanç Zaimler

İTÜ Endüstri Mühendisliği 1991 yılı Mezunumuz Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler ilham veren başarı hikayesiyle, İTÜ Mezunlar Derneği’nin düzenlediği “İlham Veren Mezunlar” etkinliğinde İTÜ’lülerle buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 2 Mart 2020

İTÜ Mezunları Derneği’nin ilk kez düzenlediği İlham Veren Mezunlar etkinliğinde İTÜ mezunu Kıvanç Zaimler, heyecan verici deneyimlerini İTÜ’lü öğrenci, mezun ve akademisyenlerle paylaşarak aynı sıralardan geçen öğrencilerin kendi hikayelerini şekillendirmelerinde ilham kaynağı sağladı.

İTÜ Gümüşsuyu Spor Salonunda Başlayan Serüven

İTÜ’lü bir babanın oğlu olan 1991 yılı Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunumuz Kıvanç Zaimler yaşam hikayesini anlattığı sözlerine “Gümüşsuyu’ndaki Spor Salonunda çocukken basket topunu elime aldığım zamanlar serüvenim başladı. Hayatım her zaman İTÜ oldu. O yüzden burada olmak benim için çok gurur verici.” diyerek başladı. Mutluluk ve başarıyı sözlerinde sık sık vurgulayan Zaimler, “Geçmişe baktığımda yaptıklarımdan keyif aldıysam mutlu yaşamışım, şu anda yaptığım işlerden keyif alıyorsam mutluyum ve demek ki gelecekte de beni ilgilendiren mutlu olacak bir şey yaparsam ben başarılıyım. Ben başarıyı böyle basit bir tanıma indirgedim.” dedi.

İTÜ Mezunu Olmak Başarmanın Yarısıdır

Bugün doğrudan ve dolaylı olarak Sabancı Topluluğunda 60 bine yakın çalışanlarının olduğunu belirten Kıvanç Zaimler, “Bu işler iyi insan kaynağı ile oluyor. Takımı iyi kurmanız lazım ve o iyi insan kaynağının köklerinden, yetiştirdiği altyapı okullarından bir tanesi İTÜ. Sadece özel sektör değil aynı okullardan mezun olup bugün benimle benzer eğitim ve donanıma sahip arkadaşlarımın kamuda nasıl yol aldıklarını gördüm. Kendi müteşebbis deneyimleri olanlar var. Hepimiz oralarda yaptığımız doğrularla ve yanlışlarla bir şeyler öğrenen, aynı zamanda ortak bir hedef doğrultusunda öncelikle bu yaşadığımız güzel ülkenin iyilikleri için sonra bu dünyanın iyiliği için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ve o değerlere de burada sahip oluyoruz, teknik donanımları bu sıralarda alıyoruz.” diyerek İTÜ mezunu olmanın başarıya etkilerini aktardı.

İlham Veren Liderlik Hikayesinden Geleceğin Trendlerine Yolculuk

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan etkinlikte Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler’in ilham veren hikayesinden sonra geleceğin trendlerini akıllı şehirler, dağıtık üretim, yenilenebilir enerji kaynakları ve e-mobilite üzerinden şu sözlerle değerlendirdi: “Hayat uzadı ve üretmeyen nüfusun daha fazla artmaya başlamasıyla bireysel emeklilik sistemleri ile farklı finans mekanizmaları yaygın hale geldi. İnsan ömrü uzadıkça kişi başına düşen miktar değişmese de çarpan sayısı arttığı için enerji tüketimi ciddi şekilde artıyor. Akıllı şehirler, dağıtık veri, güneş enerjisi, e-mobilite bir de depolama, hepsinin ortasında ekonomik anlamlı veri (data) var. Verimliliği data ile sağlarsınız. Bugün EnerjiSA’da 10 milyon müşterimiz var. Müşteriyi şehirde yaşayanlar ve şehir dışında yaşayanlar olarak iki ana gruba ayırdıktan sonra çok tüketenler, az tüketenler, sanayi, ticarethane, mesken olarak sınıflandırıyoruz. Biraz daha detaya inecek olursak; bir şey satmak istiyorsanız şehrin daha zengin yerinde veya alt gelirli yerinde yaşayanlar, kadın, öğrenci, erkek tüketiciler gibi segment yaparsınız. Bizim hedefimiz 10 milyon segment yapmak yani müşterinin her bir davranışını bilmek. Elektriğin üretildiği santral hatta o santralın yakıtı olan doğalgazın yerden çıkıp boru hattında dolaştığı andan itibaren bir sismik araştırmada bile inanılmaz data topluyoruz. İşte bu dataların paylaşımlarının geleceği Avrupa’da data politikası stratejisi adı altında yayınlandı. Yani bugün Amazon, Facebook, Youtube gibi bütün teknoloji şirketleri enerji şirketleri olma yolunda eviriliyorlar. Bakın hangi branşta hangi meslekte olursanız olun hedefler buraya gidebilir bu da İTÜ’nün hangi bölümünde okuyorsanız okuyun bu söylediğim trendlerden kariyerinize yön verebilirsiniz.”

“İTÜ’lü olmaktan gurur duyuyorum.”

Enerji gündemini ve kendi başarı yolculuğunun hikayesiyle ilham veren mezunumuz Zaimler öğrencilerimiz ve mezunlarımızın sorularını yanıtladıktan sonra konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Tamamen kalbinizin sesini dinleyin. Siz mutluysanız gerisi boş. Keyif alıyor musunuz, İTÜ’lü olmaktan gurur duyuyor musunuz? Bakın ben İTÜ’lü olmaktan gurur duyuyorum. Öncelikle bana bu imkanları sağlayan Türkiye’me ve bu dünyaya iyi bir şeyler yapabilmek için çaba sarf ediyorum. Bunu yaparken de etrafımdaki insanları severek bundan keyif alıyorum benim için de başarı bu demek.”

Kıvanç Zaimler Hakkında

Kıvanç Zaimler, 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Kariyerine 1992 yılında başlamış ve 2008 yılına kadar sırasıyla Türk Elektrik Endüstrisi, RAM Dış Ticaret ve Aygaz şirketlerinde çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunmuştur. Sabancı Topluluğuna 2008 yılında katılan ve 2013 yılına kadar Enerjisa Ticaret Direktörü olarak görev yapan Kıvanç Zaimler, 2013-2015 yılları arasında, Enerjisa Dağıtım İş Birimi Başkan Yardımcılığı ve Ağustos 2015-Mart 2016 tarihleri arasında Satış İş Birimi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olup, Mart 2016 tarihinde Enerjisa Enerji CEO’luğu görevine atanmıştır. Kıvanç Zaimler, 1 Temmuz 2018 itibarıyla üstlendiği Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Evli ve 1 kız çocuk babasıdır. Geçmişindeki profesyonel basketbol hayatı ve katıldığı birçok profesyonel gelişim programlarının yanı sıra, kişisel farkındalık ve bireysel gelişim konularında da eğitim almış, gönüllü olarak mentorluk ve koçluk yapıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.