06 Mar 2020

İTÜ Kadın Snowboard Takımımız Türkiye Birincisi

İTÜ Kış Sporları Kulübü Kayak ve Snowboard Takımı kadın snowboard sporcularımız, Koç Spor Fest 2020 Kış Oyunlarında Snowboard Kadınlar Türkiye Şampiyonası takımlar sıralamasında Türkiye birincisi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 6 Mart 2020

Koç Spor Fest 2020 Kış Oyunları kapsamında 19-23 Şubat tarihlerinde Erzurum Palandöken’de düzenlenen yarışlarda İTÜ Kadın Snowboard Takımımız hem Türkiye 1.si hem de İstanbul 1.si oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ana sponsorluğu kapsamında 14 yıldır düzenlenen, üniversite öğrencilerini spor, eğlence ve müzikle buluşturan gençlik ve spor projesi Koç Spor Fest Kış Oyunları’nda sporcular rekabet ve heyecan dolu anlar yaşadı. Takım halinde birincilik elde eden İTÜ Kadın Snowboard sporcularımız bireysel yarışlarda da başarıları ile göz doldurdu. Zeynep Dıbırdık, Yağmur Güzle, Sena Burcu Hayırcı ve Dilara Anabolu Kadın Snowboard Takımımızda mücadele eden isimler arasındaydı.

kadın_snow_board (1)
Başarılarımızın devamı gelecek

İstanbul Teknik Üniversitesi Kayak ve Snowboard Takım Kaptanı Cemile Beşirova takım ve bireysel olarak aldıkları başarılara ilişkin şu değerlendirmede bulundu; “İstanbul Teknik Üniversitesi Kayak ve Snowboard Takımı olarak Koç Spor Fest 2020 Kış Oyunları’nda göstermiş olduğumuz başarıyı sene boyunca göstermiş olduğumuz özveri, disiplin ve çalışmaya borçluyuz. 70 aktif üye ve 30’a yakın aktif sporcudan oluşan takımımız sporcuları başarıya giden yolda tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirerek kendilerini bu takıma adıyorlar. Takım olarak yaptığımız işe önem veriyoruz ve katılacağımız yarışmalara hazırlanmaya sene başından itibaren İTÜ Stadyumunda haftada iki gün kondisyon antrenmanları yaparak başlıyoruz. Ardından kayak sezonu açıldığında kendi imkânlarımız ile dağlara giderek dağ antrenmanları yapmaya başlıyoruz. Bu sene yarışlar öncesi ise Ilgaz Dağı’nda antrenman kampı organize ederek yarışçılarımızın yarış öncesi profesyonel kayak ve snowboard eğitmenleri ile yarışlara yönelik eğitim almalarını sağladık.

Bu sene Erzurum Palandöken’de düzenlenen Koç Spor Fest Kış Oyunları’na kayak ve snowboard branşlarında toplam 25 lisanslı sporcu olarak katılım gösterdik. Her konuda birbirimize yardım eden ve destek olan bir takım olarak bu başarıları elde ettik. Önümüzdeki senelerde de bu özveriyle devam ederek İTÜKış’ın çok daha iyi başarılar elde edeceğine inanıyorum.”

Bireysel Yarışlarda Başarılara İmza Atan Öğrencimiz: Zeynep Dıbırdık

İstanbul üniversiteleri arası kadın snowboard büyük slalom yarışlarında Zeynep Dıbırdık 2., Sena Burcu Hayırcı 3. oldu ve madalya aldı. Kadın snowboard büyük slalom Türkiye sıralamasında Zeynep Dıbırdık 2. , kadın snowboard küçük slalom yarışında ise İstanbul 3.sü olarak madalya alan isim oldu.

2016 yılından bu yana İTÜKış ile dört senedir yarışmalara katıldığını, kulüp içinde aldığı eğitimler ile üç senedir de Türkiye ve İstanbul genelinde kadın snowboard yarışlarında kupa aldığını söyleyen Zeynep Dıbırdık, “Yarışmalar hep aktif okul dönemine denk geldiği için, sınav ve projeler ile beraber bu tempoyu sürdürmek biraz zorluyor. Ancak hocalarımızın ve okul yönetiminin verdiği destek ile bugünlere kadar geldim. İTÜKış takımı ile bu sporu yapmak beni en çok motive eden şeydi.” diye konuştu. Palandökende gerçekleşen son yarışlarda sakatlık yaşadığını, buna rağmen yarışlardan hiç kopmadığını belirten Dıdırdık, “Omzumda iki kas yırtıldı, ayak parmağımda da kırık oluştu. Bu tatsız olaydan sonra iki gün daha yarıştım, madalyamızı ve kupamızı aldım. Sporcu olmanın da tuzu biberi bu olsa gerek. İTÜ’ye bize bu olanağı sağladığı için ve takımımıza gösterdiği destek için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Palandöken'deki Polat Pisti'nde düzenlenen organizasyon ile gerçekleşen Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’na 45 farklı üniversiteden, içlerinde Türkiye'yi kış olimpiyatlarında temsil eden milli sporcuların da bulunduğu 600'e yakın sporcu katıldı.

1987 yılından beri aktif olarak faaliyet gösteren, İstanbul Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’ne bağlı kayak ve snowboard takımı İTÜKış Takımı’nın önceki başarıları:

2019 Koç Spor Fest:

İstanbul Üniversiteleri Snowboard Kadınlar 1.lik Kupası
Türkiye Üniversiteleri Snowboard Kadınlar 3.lük Kupası
GS Kadın Snowboard 2.lik Madalyası
Slalom Kadın Snowboard 3.lük Madalyası

2018 Koç Spor Fest:

İstanbul Üniversiteleri Snowboard Kadınlar 3.lük Kupası
İstanbul Üniversiteleri Snowboard Kadınlar 3.lük Madalyası

2017 Koç Spor Fest:

İstanbul Üniversiteleri Snowboard Kadınlar 1.lik Kupası
İstanbul Üniversiteleri Snowboard Kadınlar 1.lik Madalyası

Daha önceki yıllarda;

2013 Kadın Snowboard Takımı Türkiye 2.lik Kupası
2014 Kadın Kayak Takımı Türkiye 3.lük Kupası
2015 Kayseri'de düzenlenen Beyaz Kupa yarışlarında madalya, Kadın Snowboard Takımı 2.lik Kupası, Word Cup Boardercross ilk 3’te

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.