09 Mar 2020

Prof. Dr. Yusuf Yağcı’ya Uluslararası Görev

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağcı, merkezi Almanya’da bulunan Wiley Yayınevi’nin Macromolecular Chemistry&Physics, Macromoleculer Rapid Communications, Macromolecular Bioscience, Macromoleculer Materials & Engineering ve Macromoleculer Theory & Simulations gibi polimerle ilgili dergilerinin tümünün Yönetici Danışma Kurulu (Excutive Advisory Board) Üyeliğine seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 9 Mart 2020

Bu dergiler, Polimer kavramını ilk olarak ortaya koyan ve 2020 yılında 100. yılını kutlayan, 1953’te Nobel Ödülü’nü alan Prof. Hermann Staudinger tarafından kurulmuş ve daha sonra alanlarına göre değişik bölümlere ayrılmıştır.

İTÜ Haber olarak kendisiyle görüştüğümüz Prof. Dr. Yusuf Yağcı, dünyanın değişik ülkelerinden üstün nitelikli bilim insanlarının bulunduğu üst düzey bir kurulda yer alarak İTÜ ve Türkiye’yi temsil etmekten onur duyduğunu belirtti. Bu kurulda görevinin polimer biliminin yönlenişi ve kalitesinin gelişiminde görüş ve önerilerde bulunmak olduğunu söyledi.

İTÜ’deki çalışma arkadaşlarının katkılarıyla evrensel boyutlu çalışmalara devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Yağcı, genç bilim insanlarına “öğrenme, dünyadaki farklılıkları gözlemleme ve çok çalışma gibi bir anlayışı benimseyerek başarıyı yakalayabilen bir bilim insanı olabilecekleri” önerisinde bulundu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.