12 Mar 2020

Hayal Melodileri Resim Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mozart'ın "Sihirli Flüt" operası temasıyla bu yıl ilki düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu. Yarışmada dereceye girenler 4 Mart 2020 tarihinde İTÜ Taşkışla’da düzenlenen tören ile ödüllerini aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 12 Mart 2020

İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Mozart’ın “Sihirli Flüt” Operası temalı “Hayal Melodileri Resim Yarışması”nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik Başarı Ödülü Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Burçin Gürbüz’ün olurken, İkincilik Başarı Ödülü Sakarya Üniversitesi STMF Resim Bölümü Öğrencisi Ayşegül Tatar’a ve Üçüncülük Başarı Ödülü 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Çaka’ya verildi.

Yarışmanın Jüri Özel Ödülleri ise Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğrencisi Onur Kılıç ve Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Remziye Sezgin’e takdim edildi.

Ödüle değer görülen 5 çalışma ile sergilenmeye değer bulunan 23 çalışmanın yer aldığı serginin açılışı ödül töreninin ardından çok sayıda sanatseverin katılımıyla yapıldı.

Güzel sanatlar öğrencilerine burs imkânı sunuldu

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, “Bu yarışma, İTÜ mezunu bir iş insanının kendi üniversitesiyle kurmak istediği bir ilişki sonucunda ortaya çıktı. Mezunumuz Serkan Şahin, aslında herhangi bir sanat alanıyla meşgul değil. Bizim ihtiyaç duyduğumuz da aslında bu. Sanatçılar zaten sanat alanında çalışıyorlar, bizim sanatla iç içe bir kültür yaratmamız gerekiyor. Bize bu öneri geldiğinde, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü olarak buradan bir burs imkânının çıkması gerektiğini kendilerine söyledik. Bu yarışma özellikle Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakültelerinde okuyan öğrencilerin aslında yalnız olmadıklarını duyurmaya yönelikti. Yarışma ve ödül bağlamıyla da onların bir tür merkezi imkânlarla da desteklenmesini sağlayacak bu proje ile aslında öncülük yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.

Yarışmada birinci olan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Burçin Gürbüz de yarışmadan internet üzerinden haberdar olduğunu ve konusunun kendisini çok etkilediğini söyledi. Gürbüz, “Normalde çizmiş olduğum çalışmalarla bunu bütünleştirmek istedim ve devamında böyle bir sonuç elde ettim. Gerçekten çok mutluyum. Bu tür yarışmalara katılmak isteyenler kesinlikle başvuru yapsınlar. Dereceleri ne olursa olsun, sonucunda motivasyonlarını yüksek tutarak devam etmelerini öneriyorum.”dedi.

Hayal Melodileri Resim Yarışması Hakkında

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Yarışma Seçici Kurulu; Sanatçı Hüsamettin Koçan, Sanatçı İrfan Önürmen, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Oğuz Haşlakoğlu, Mimar Gülşen Aytaç ve Yazar Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 25 üniversiteden 62 öğrenci katıldı. 5 çalışma ödül almaya hak kazanırken 23 çalışma sergilenmeye değer görüldü. Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan çalışmalar, 14 Mart’a kadar sürecek olan yarışma sergisinde görülebilecek.

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Aslıhan Elrantıssı, Ayşe Deniz Almadık, Elçin Mustapayev, Emine Dikici, Enes Ali Sağdıç, Erdoğan Paksoy, Hayriye Demirkol, İlayda Çetinay, İmprachim Matzir, İrem Karagöz, Mecal Tanbuğakara, Merve Ceyhan, Nuray Ergindir, Nuri Özçelik, Ozan Oğuzhan Alpay, Özgecan Eraydın, Rümeysa Nur Güler, Süreyya Noyan, Yaren Deniz Çınar, Yasemin Kayabaşı, Yusuf Daşkun gibi isimler bulunuyor.

Yarışmanın düzenlenmesinde katkısı olan Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri - Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.