12 Mar 2020

Tenis Takımımız Türkiye Tenis Şampiyonasında Yer Aldı

İTÜ Tenis Takımları, Türkiye Tenis Şampiyonası kapsamında gerçekleştirilen turnuvalarda mücadele vererek Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 12 Mart 2020

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Türkiye Tenis Şampiyonası bu yıl 29 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Türkiye Tenis Şampiyonası’nda yerini alan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tenis Takımı, kadın ve erkek kategorilerinde Üniversitemizi başarıyla temsil etti. Süper Lig’de mücadele eden Tenis Kadın Takımımız grubunda 4. olurken, Tenis Erkek Takımımız grubunda 3. olarak turnuvayı tamamladı.

“Tenis takımlarımızın başarılarının artarak devam edeceğine olan inancım sonsuz.’’

Üniversitemizi, Türkiye Tenis Şampiyonası’nda temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Takım Antrenörü Öğr. Gör. Pero Duygu Dumangöz; İTÜ Tenis Takımları, çalışmaları ve turnuva hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Spor artık tüm dünyanın önemle üzerinde durduğu evrensel bir olgu. Bu olgunun kişilere sağladığı fiziksel, sosyal ve psikolojik faydaların bilinciyle öğrencilerimizi spora teşvik etmeye devam ediyoruz.

Uzun yıllar önce meslektaşlarım tarafından kurulmuş İTÜ Tenis Takımlarının iyi antrene edilmiş lisans öğrencileri, günümüze kadar çok sayıda kupa ve madalyayla üniversitemizin spor alanındaki prestijine katkı sağlamışlar. Yaklaşık altı ay önce tenis takımlarımızın antrenörlüğünü üstlenerek bunca yıl gurur ve başarıyla taşınmış bir bayrağı büyüklerimden devralmış oldum. Hedeflerimiz doğrultusunda haftada iki gün teknik-taktik ve bir gün kondisyon antrenmanlarına zaman ayıran kadın ve erkek takımlarımızla ilk resmî turnuvamdı. Her ne kadar gerek hazırlık dönemi gerek turnuva dönemi onlar için zorlu geçtiyse de spor yapmaktan keyif aldıklarını görmek, takım arkadaşlarıyla tek yürek olduklarını görmek benim için çok değerliydi.

Her şeyden önce öğrencilerimiz yoğun akademik programları arasında bu tür spor organizasyonlarında bulunarak sosyal yeteneklerini geliştirme fırsatı elde etmekteler. Farklı üniversitelerde okuyan akranları ile tanışma fırsatı bulmaları, arkadaşlık kurabilmeleri ve onlarla rekabete girmeleri, iletişim becerilerini spor yoluyla geliştirmeleri ve takım olmayı öğrenmeleri açısından bu tür organizasyonlara katılım sağlamak oldukça önemli.

Üniversiteler arası spor organizasyonlarında her ne kadar prensipte skoru değil, sporu önemseyen bir antrenör olsam da sporcu-öğrencilerimizin kazanmanın verdiği hazzı tatmalarını da arzuluyorum elbette. 2021 Türkiye Tenis Şampiyonası için daha disiplinli ve istikrarlı çalışmalarımız doğrultusunda tenis takımlarımızın başarılarının artarak devam edeceğine olan inancım sonsuz.”

Hedefte Avrupa Tenis Şampiyonası var

İTÜ Tenis Takımının ulusal ve uluslararası hedeflerinden de bahseden Dumangöz, ‘’İTÜ Tenis Takımları olarak ilk hedefimiz Türkiye’de bulunduğumuz 1. ligde başarı elde edip, bir üst lig olan Süper Lig’e çıkmak. Bunu başardıktan sonra Süper Lig’de ilk iki takım arasında yer almak kaydıyla Avrupa Tenis Şampiyonası’na katılma hakkı elde etmek ve hem üniversitemizi hem de ülkemizi gururla temsil etmek en önemli hedefimiz.” dedi.

İTÜ Tenis Takımı

İTÜ Tenis Takımları Kadınlar ve Erkekler kategorisinde kurulmuş olup çok uzun yıllar üniversitemizi başarıyla temsil etmiştir. Türkiye Üniversite Sporları’nın yarışma talimatı gereği, İTÜ’de eğitim gören 17-28 yaş arası lisans öğrencilerine yarışmalarda üniversitemizi temsil etme hakkı tanınmaktadır. Buna göre 6 erkek ve 6 kadın öğrencimizden oluşan İTÜ Tenis Takımımız, 2019-2020 akademik yılında aşağıdaki kadro ile turnuvada yer almıştır.

Antrenör: Öğr. Gör. Pero Duygu DUMANGÖZ

Tenis Kadın Takımı

İzel Ece YILMAZ
Damla AKILVEREN
Meltem ÇÖL
Melis ALPDORUK
Melisa SAYBAY
Ebrusena TURAN

Tenis Erkek Takımı


Cem ERKAM
Altuğ Cem ÖZDEMİR
Doğa GÜNDÜZALP
Kaan SARPKAYA
Hasan Berk VAROL
Mehmet Esat BÜLBÜL

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.