16 Mar 2020

51. TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri'nde Finalistler İTÜ’de Belirlendi

Bu yıl TÜBİTAK tarafından 51.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul-Avrupa Bölge Yarışması finalistleri İTÜ’de düzenlenen yarışmalarla belirlendi. Yarışmada finale kalan 18 proje Ankara’da yapılacak Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 16 Mart 2020

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) lise öğrenimine devam eden öğrencileri; temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, bu çalışmaları yönlendirmek ve bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 51.’sini düzenlediği “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul-Avrupa Bölge Yarışması Ödül Töreni”, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşti.

İstanbul Avrupa Bölge Sergisine çağrılan 946 farklı projeden toplam 100 proje sergilenmeye değer bulundu. 946 farklı projeden; 18 birincilik, 12 ikincilik, 12 üçüncülük olmak üzere toplam 42 proje ödüle değer görüldü. Yarışmada finale kalan 18 proje Ankara’da yapılacak Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.

946 Farklı Proje Yarıştı, 42 Proje Ödül Aldı

Programın açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul-Avrupa Bölgesi Koordinatörü Prof. Dr. Güven Kömürgöz Kırış şu açıklamalarda bulundu:

“Üniversitemizde 3 gündür devam eden sergide, toplam 946 proje başvurusu yapıldı. 60 jüri hocalarımızın yaptığı değerlendirmeler sonucunda 12 temel alandan toplam 100 proje sergilenmeye değer bulundu. Serginin açılışını İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı ile birlikte yaptık. Öğrencilerimize, akşamları Kutup Araştırmaları, Yapay Zekâ ve Kitlesel Fonlama üzerine eğitimler verildi. Öğrenciler; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı dallarında bu yarışmaya katıldı. Proje değerlendirmelerinde; özgünlük ve yaratıcılık, kullanılan bilimsel yöntem, katkı ve tutarlılık, uygulanabilirlik, kullanılabilirlik, sosyo-ekonomik fayda, kaynak taraması, hâkimiyet ve özümseme, sunumda netlik gibi kıstasları göz önüne alan jürilerimiz değerlendirmelerini tamamladılar. 946 proje içerisinden seçilerek buraya kadar gelmiş olmanız zaten sizin ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor. Bugün burada 100 tane birincimiz var.”

Törene; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Eğitim Şube Müdürleri ve İl Milli Eğitim TÜBİTAK Koordinatörleri, değerlendirmeleri yapan jüri üyeleri, aileler, rehber öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.