16 Mar 2020

Bölümün Hayallerinin Önüne Geçmesin!

İTÜ Mezunlar Derneği ve İTÜ Mezunlar Derneği Öğrenci Kulübü tarafından 2016’dan beri her yıl düzenlenen Different Futures Summit (DFS) etkinliğinde kurumsal hayattan, girişimciliğe, sanattan spora birçok farklı alanda kariyer yapmış mezunlarımız öğrencilerimizle bir araya geldi. İTÜ’deki eğitimlerinden ve kariyer yolculuklarını paylaşan mezunlarımız, öğrencilere kariyer seçimlerinde önemli tavsiyelerde bulundu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 16 Mart 2020

İTÜ Mezunlar Derneği ve İTÜ Mezunlar Derneği Öğrenci Kulübü’nün bu yıl 4-5 Mart tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlediği DFS’de İTÜ’den mezun olmuş ancak kariyer hayatını okuduğu bölümden farklı alanlarda devam ettirerek başarıya ulaşmış mezunlarımız öğrencilerimizle buluştu.

“Bölümün Hayallerinin Önüne Geçmesin!” mottosu ile yola çıkan DFS alanında lider mezunlarımıza yer vererek, gelecek planları konusunda kararsız gençlerin kariyer planlamaları ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırarak onlara fark yaratmalarını sağlamak için ilham kaynağı oldu.

Different Futures Summit etkinliğinin açılışında ilk konuşmayı İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Veli Tan Kirtiş yaptı. Veli Tan Kirtiş yaptığı sunumda bilgi, büyük veri, zekâ, yaratıcılık, eleştirel düşünce, yetenek ve öğrenme kavramlarının kariyer basamaklarındaki öneminden bahsetti. Katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.


dfs-2020 (10)
Değişim çok hızlı yaşanıyor takip edin

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise konuşmasında İTÜ’nün uluslararası alanda biyomedikal, tıp, elektronik gibi alanlarda önemli başarılara imza atmış mezunlarımızdan bahsetti. Prof. Dr. Karaca, “Bu Different Futures Summit etkinliğinin konusu bir meslek sahibi olup farklı işlerle uğraşanlar, ilk aklıma gelen şahsen de tanıdığım Nobel Kimya Ödülü kazanan Paul J. Crutzen oldu. Paul Crutzen inşaat mühendisi. İnşaat bölümü okurken Hollanda Demiryollarında ve Karayollarında çalışmış. Sonra kimyaya merak duymuş bu alanda master ve doktora yapmış. İnşaat mühendisliği alanında okuyor ama Nobel Kimya Ödülü alıyor. Bir diğer örnek, mezunumuz Mehmet Toner, İTÜ Makine Mühendisliğinden mezun oluyor sonrasında doktorasını MIT-Harvard ortak programında sağlık bilimleri, genel cerrahi alanında yapıyor. Çeşitli biyoteknoloji ve medikal cihaz şirketlerinin bilimsel danışma kurullarında yer alıyor. Prof. Dr. Toner hâlen Harvard ve MIT Üniversitelerinin Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Bölümlerinde çalışmalarını yürütüyor.” dedi. Hobinizle işiniz örtüşürse daha iyi oluyor ama bu da herkese nasip olmuyor diyen Karaca, “Sevgili öğrenciler her şey çok hızlı değişiyor. Mezunlar Derneği Başkanımız Veli Bey bilgiden ve veriden bahsetti. O kadar önemli ki; bakın bugün dünyada ilk on firma veri ve benzeri işlerle uğraşıyor. Başarılı olmak istiyorsanız çok hızlı bir şekilde her şeyi takip edin ve birçok şeyle uğraş verin. Başarılı bir etkinlik geçirmenizi diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Bilime Yön Veren İTÜ’lüler

Açılış konuşmalarının ardından İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cevahiroğlu moderatörlüğünde gerçekleşen “Bilime Yön Veren İTÜ’lüler” başlıklı panele geçildi. Panelde, Prof. Dr. Kerem Cankoçak, Prof. Dr. İbrahim Dinçer ve Doç. Dr. Elif Genceli Güner bir araya geldi. Akademisyenlerimiz, başarılı bir bilim insanı olmanın şifrelerini; merak, öğrenme, tutku ve heyecan, çalışma ve farkındalık oluşturma şeklinde tanımladı.

Başarılı mezunlarımızdan öğrencilere tavsiyeler


1989 yılı İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, özellikle mühendislik okuyan öğrencilerin kariyer planlarında insan ilişkileri yönetimine önem vermeleri gerektiğini vurguladı. Okyay, “Bugün benim için anlamlı bir gün. Ben de kendine farklı alanda kariyer çizmiş bir konuşmacı olarak karşınızdayım. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Kariyer yolculuğumda bu okulun bana kazandırdıklarını her gün bir başka şekilde yaşıyorum. Burada olmak bu okuldan mezun olmak hem tahsil hayatım hem de iş hayatımda gurur duyduğum zamanlardan biri. Benim yaptığım işler üretim ve sanayi ile ilgili olduğu için hep fabrika ortamında büyüdüm ve hep mühendislik okumak istedim; ancak açıkçası okulumu seçerken 1984-1985 yılında işletme ve ekonomi çok popülerdi. İşletme Mühendisliğini kazandım. İş hayatında meslek bilginizin yanında çok farklı yetkinliklere sahip olmanız gerektiğini göreceksiniz. Bende iş hayatımda ilk günden bu yana hiçbir zaman olduğum yerde kalmadım. Sürekli değişim içerisinde oldum. Değişim hiçbir zaman kolay olmaz, uğraş vermeniz gerekiyor. Her şeyden kendinize ders çıkarın ve hiçbir zaman vazgeçmeyin. Bir de insan ilişkileri yönetiminin özellikle sizler gibi mühendislik okuyan öğrenciler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kariyer planlarında ve gelişiminizde bu konunun bence olmazsa olmaz olduğunu bilmenizi istiyorum.” dedi.

Pragmatik ve analitik düşünen insanlara ihtiyaç var

Kadın Girişimciler Derneği’nde (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahar Kayserilioğlu da öğrencilerle buluşan isimlerdendi. 1984 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden mezun olan Bahar Kayserilioğlu, “Çok iyi bir öğrenciydim, bölümümü severek okudum. Devre tasarlıyordum ve çok keyif alıyordum. Elektroniğin teknolojik alanını kullanmasam da dijitalleşme alanını çok hızlı öğrendim ama sonradan kendimi tanıdığımda tek başına bir sektörün bana yetmeyeceğinin farkına vardım. Kariyerime insan kaynakları alanında devam etmeye karara verdim ve beş yıl bu işi yaptım. Sonrasında uluslararası bir danışmanlık şirketine ortak olarak girdim. 1999 yılında ise kendi danışmanlık şirketimi kurdum. Şirketler pragmatik ve analitik düşünen insanlara ihtiyaç duyuyor. Ben işimi keyifle yapıyorum. Danışmanlık şirketinde çok farklı sektörlere yönelik programlar yapıyor, yönetim modelleri önerilerinde bulunabiliyorum. Bu da çok yönlü yapımın bir göstergesi oluyor.” dedi.

Geniş Konuşmacı Yelpazesi


Kurumsal hayattan, girişimciliğe, sanattan spora birçok farklı alanda kariyer yapmış tanınan isimler konuşmacılar arasındaydı: İbrahim Dinçer, Bilim İnsanı – Akademisyen, Varol Yaşaroğlu, Animasyon Yapımcısı ve Karikatürist, Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, Erk Ulugun, P&G Yönetim Kurulu & Head of Supply Network Operations, Kaya Diker, Faladdin ve Binnaz Co-Founder & CTO, Emine Yılmaz, Hyggefoods Founder & CEO, Mehmet Sinan Toktay, Insider Co-Founder & CTO, Gökhan Abur, NTV Meteoroloji Sunucusu – Ses Sanatçısı, Mikdat Kadıoğlu, Bilim İnsanı - Akademisyen, Feyza Narlı, Manpower Türkiye Genel Müdürü, Demet Eryılmaz, Queisser Pharma Genel Müdürü, Selda Bahadır Bağdat, Fujitsu Türkiye Genel Müdürü, Yavuz Ölken, Axa Sigorta CEO, Bahar Kayserilioğlu, Kagider Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Başaranlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı - Profesyonel Gayrimenkul Danışmanı, Derya Taşçı Özyer, Türk Milli Basketbolcu ve Antrenör, Arif Erkin, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu - Müzik Yapımcısı, Atila Alpöge, Oyun Yazarı, Elif Genceli Güner, Bilim İnsanı – Akademisyen, Kerem Cankoçak, Bilim İnsanı – Akademisyen, Önder Şenol, Defacto CFO, Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı - Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Tülin Özen, Tiyatro ve Televizyon Oyuncusu, Bülent Gürcan, Teknosa CEO, Devrim Kılıçoğlu, Koçtaş CEO



İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.