26 Mar 2020

İTÜ Arı Teknokent’ten Sağlık Çalışanlarına Özel Maske

İTÜ Arı Teknokent firmaları ve girişimcileri Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelede seferber oldu. Sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu koruyucu maskeler, İTÜ Arı Teknokent'te yer alan dijital üretim merkezi İTÜ Magnet Fab’da 3D yazıcılarda üretilmeye başlandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 26 Mart 2020

Yeni Koronavirüs salgınıyla mücadeleye İTÜ ARI Teknokent de katkı sağlıyor. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Geçtiğimiz yıl faaliyete alınan dijital üretim merkezimiz İTÜ Magnet Fab’da sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç duyabileceği ve 3D yazıcılarımızda üretebileceğimiz medikal ürünlere odaklandık. Sağlık Bakanlığımızın ülke çapında ve yüksek hacimde düzenlediği çalışmalara, yerli ve tamamlayıcı destek ürünleriyle katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu tüm yüzü koruyabilen maskeler (face-shield) ürettik ve test etmeleri için ön safta hizmet veren doktorlarımıza gönderdik.” dedi.

İTÜ ve OİB’den anlamlı destek

Üretim için ilk adım İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1987 mezunumuz Hakan Doğu’dan geldi. Alliance Global Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı Hakan Doğu, sosyal medyada, “Hadi biz de yapalım. 3D yazıcısı olan var mı?” diyerek, doktorların test yaparken kendilerini korumak için kullandığı yüz kalkanından (face shield) Türkiye’de de üretme çağrısında bulundu. Hakan Doğu, tüm 3D dosyalarını Google Drive ile paylaşıp, sosyal medyada herkesin kullanımına açtı. Otomotiv İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik de üretim için gerekli malzemelerin OİB tarafından karşılanacağını açıkladı.

Gönüllü mühendislerimizden sağlık çalışanları için koruyucu kalkan

Sağlık çalışanlarına özel üretilen maskenin testleri başarıyla geçtiğini söyleyen İTÜ Magnet Fab Koordinatörü Çınar Topaloğlu ise maske için talep patlaması yaşandığını ifade etti. Çınar, “Günlük 100 adet üretilen maskeleri ücretsiz olarak 10 farklı hastaneye gönderdik. Hastaneden gelen taleplere göre de günlük üretimi üç katına çıkarttık. Gönüllülük esasıyla maskeleri üretip ücretsiz dağıtıyoruz. Maske almak isteyen hastaneler destekbizden.org isimli siteden taleplerini oluşturabilirler.” dedi.




İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.