30 Mar 2020

İTÜ 5 alanda Türkiye Birincisi

Londra merkezli derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) 2020 yılında 48 akademik, 1.368 kurum, 5 disiplin alanında üniversiteleri incelediği raporunu açıkladı. Rapora göre, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık-Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, Kimya, Yer ve Deniz Bilimleri, Çevre Bilimleri olmak üzere 5 alanda, Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci sırada yer aldı. İTÜ, bu başarısıyla “Mühendislik ve Teknoloji” alanında dünya sıralamasında 2019 yılına göre 38 sıra birden yükselerek 218’inci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 30 Mart 2020

İSTANBUL- 2020 QS Subject Rankings sonuçlarına göre, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mühendislik ve teknoloji alanında 2019 yılına kıyasla 38 sıra birden yükselerek, 218’inci sıraya çıktı. İTÜ, başarı çıtasını yükselterek “Mimarlık-Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, Kimya, Yer ve Deniz Bilimleri, Çevre Bilimleri” alanlarında Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci oldu. İTÜ, sıralamaya girdiği 14 alandan 8’inde de ikinci sırada yer aldı.

Mineral ve Maden Mühendisliği alanında dünya sıralamasında ilk 50’de yer alan İTÜ, İnşaat ve Yapı alanında dünya sıralamasında ilk 150 üniversite arasına girdi.

“Yer ve Deniz Bilimleri” alanında ise Türkiye’den listeye giren tek üniversite, 151-200 bandındaki yeriyle İTÜ oldu.

”Hedefimiz ülkemizin adını ilk 100’e yazdırmak”

İTÜ’nün başarısını değerlendiren İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca şunları söyledi; “İstanbul Teknik Üniversitesi’nin QS sıralamasında, 5 alanda birinciliğe yükselerek gösterdiği başarı, özellikle güzel haberlere ihtiyacımızın arttığı bu günlerde, bizi oldukça gururlandırdı. Gerek dünyada gerekse ülkemizde pek çok bilimsel başarıya imza atan akademik personelimizi bu vesile ile kutluyorum. Sıralama sonuçları, İTÜ bünyesinde yer alan dünyanın önde gelen araştırmacıları ve öğretim üyeleri ile nitelikli araştırmalar yaptığımızın ve üretilen bilgiyi yayarak öncü ve örnek olduğumuzun bir göstergesidir. Hedefimiz bu başarı çıtasını bir tık daha yükselterek, daha üst sıraya çıkmak ve sıralamada ilk 100’e Türkiye’nin adını yazdıran üniversite olmak. Altyapımızı ve performansımızı daha da güçlendirerek, hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”

İTÜ QS sıralamasında yükselişte

Bir teknik üniversite olarak İTÜ, “Mühendislik ve Teknoloji” ile “Temel Bilimler” alanlarında yükselen ivmesini sürdürüyor.. QS’in 22 milyon makale ile 200 milyona yakın atıftan oluşan veriyi analiz ettiği listeye göre İTÜ, Mühendislik ve Teknoloji alanında 218’inci sırada yer aldı. YÖK’ün tanımladığı araştırma üniversitelerinden bu alanda 3 üniversite listede yer aldı. Temel Bilimler alanında 324’üncü sıraya yerleşen İTÜ, İnşaat ve Yapı alanında dünya sıralamasında ilk 150’de, Mimarlık-Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, Makine Uçak Üretim Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Yer ve Deniz Bilimleri alanlarında ise ilk 200’de yer aldı.

İTÜ, sıralamada yer alan Türkiye araştırma üniversiteleri arasında ise Mimarlık-Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, Kimya, Yer ve Deniz Bilimleri, Çevre Bilimleri, Malzeme Bilimleri, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine-Uçak-Üretim Mühendisliği ve Malzeme Bilimleri alanlarında en üst sırada; Mühendislik ve Teknoloji, Temel Bilimler, Fizik ve Astronomi, İşletme ve Yönetim Çalışmaları, Matematik, Mineral ve Maden Mühendisliği alanlarında da ikinci sırada yer aldı.




İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.