13 Nis 2020

İTÜ’lü Girişimciler Koronavirüs Salgınıyla Mücadelede Çözümün Parçası

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu Coronathon Türkiye’de Yeni Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında öne çıkan 12 proje destek almaya hak kazandı. “Çözümün Bir Parçası Ol” sloganıyla yola çıkılarak 48 saat gibi çok kısa bir sürede organize edilen etkinliğe 1500’den fazla girişimci çözüm önerileriyle katıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ’nün akademik paydaş olarak destek sağladığı ve İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Zeynep Erden Beyazıt’ın da organizasyon komitesinde yer aldığı Coronathon Türkiye Online Hackathon, 21-22 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınının yarattığı sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlarla başa çıkmak için yenilikçi fikirleri bir araya getirme hedefiyle düzenlenen etkinlikte, salgına ve etkilerine karşı mücadele noktasında öne çıkan 12 proje ödül almaya hak kazandı.

1500’den fazla girişimci ‘çözümün parçası’ oldu


“Çözümün Bir Parçası Ol” sloganıyla yola çıkılan organizasyonda projelerini geliştirmek için çalışan ekipler, 150’den fazla mentor ile görüşme ve destek alma şansını elde etti. Ödüle layık görülen 12 proje, bundan sonraki süreçte de mentorluk desteği almaya devam edecek.

Online olarak gerçekleştirilen Startups.watch Türkiye Girişim Ekosistemi 1. Çeyrek Etkinliği’nde Coronathon Türkiye Hackhaton’u hakkında bilgi vererek, salgın sürecindeki birlikteliğe dikkat çeken Öğr. Gör. Dr. Zeynep Erden Beyazıt, Coronathon Türkiye ile tüm paydaşlar sayesinde girişimcilere çok iyi bir network imkanı sunulduğunu belirtti. Coronathon Türkiye’ye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve birçok özel kuruluş destek oluyor.

Psikolojik destek, akıl sağlığı, evde vakit geçirme, sosyal izolasyon, fiziksel aktivite ve çevreye duyarlılık gibi konuları ele alarak sıralamaya giren ve desteğe hak kazanan projelere  buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.