15 Nis 2020

İTÜ Öğretim Üyesi M. Reza Nofar’ın kitabı Çinceye çevrildi

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi M. Reza Nofar’ın köpük sistemlerin farklı üretim teknolojisi konusunda rehber niteliği taşıyan kitabı Çinceye çevrilerek, uluslararası mühendislik araştırmalarında yeni bir dilde daha okuyucuyla buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 15 Nisan 2020

İTÜ’lü akademisyen Dr. Öğr. Üyesi M. Reza Nofar’ın Toronto Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Chul B. Park ile birlikte hazırladığı “Polylactide Foams: Fundamentals, Manufacturing, and Applications” isimli kitabı dünyaca ünlü Elsevier Yayınevi tarafından yayımlanarak, 2017 yılının Eylül ayında raflardaki yerini almıştı. Köpük sistemlerin farklı üretim teknolojisi konusunda rehber niteliği taşıyan eser, son olarak Çinceye çevrilerek, okurlarla buluştu.

Çinli araştırmacılar için kaynak olacak


Elsevier Yayınevi tarafından bilim dünyasına 2017 yılında sunulan ve 2020 yılının Nisan ayında Çinceye çevrilen kitap, poli (laktid), poli (laktik asit) ve plastik köpük sistemler hakkında temel bilgiler içeriyor. Poli(laktid) köpük sistemler, özellikle inşaat, ambalaj, izolasyon teknolojileri ve doku mühendisliği gibi alanlarda yüksek oranda kullanılıyor. Kitabın artık özellikle polimer ve malzeme bilimi ile uğraşan Çinli araştırmacılar ve kurumlar için önemli bir kaynak olacağını söyleyen Dr. Nofar, çevre dostu malzeme uygulamaları (inşaat, ambalaj, yastıklama, ısı ve ses yalıtımı, vb.) ve biyomedikal amaçlar (biyosensörler, iskele, doku mühendisliği, vb.) için ileri biyopolimer sistemlerin geliştirmesiyle ilgili çalışmalarının bu alanda önemli bir noktada yer alan Çin’de de rehberlik edecek olmasının, yeni gelişmeler için önemli rol oynadığını belirtti.

Dr. M. Reza Nofar Hakkında

2005’te İran Sharif Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini alan Dr. M. Reza Nofar, 2008 yılında Montreal Concordia Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden yüksek lisans ve 2013 yılında da Toronto Üniversitesi’nden doktora derecesini almıştır. 2008-2009 yıllarında Canada National Research Council’de,2013-2015’te McGill Üniversitesi ve Polytechnique de Montreal’de araştırmacı olarak görev alan Dr. Nofar, ayrıca Concordia Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ağustos 2015’ten bu yana İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. Nofar’ın şu ana kadar H-indeksi 26, i10-indeksi 33 ve aldığı toplam atıf sayısı 2650’nin üzerindedir. Kendisinin Elsevier Yayınevi’nin yayımladığı 1 kitabı, 2 kitap bölümü, 3 patenti, uluslararası atıf indeksleri kapsamındaki dergilerde 43 makalesi, 65 konferans yayını ve 40’dan fazla endüstriyel çalıştay, rapor ve sunumları bulunmaktadır. “FQRNT PDF”, “NSERC-Alexander Graham Bell”, “FQRNT PhD” ve “Queen Elizabeth II” gibi uluslararası ve kurumsal pek çok ödül ve bursun sahibi olan Dr. Nofar, ülkemizde de Bilim Kahramanları Derneği tarafından 2017 yılının “Genç Bilim İnsanı” ödülüne layık görülmüştür.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.