16 Nis 2020

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitimde Dijital Dönüşüm Projesine İTÜ’den Tam Destek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile öğretmenlere yönelik mesleki eğitimde dijital dönüşüm dönemi başlıyor. Öğretmen ve öğrencilerin dijital dönüşüm konusundaki eğitimlerinin desteklenmesi ile mesleki ve teknik eğitimde niteliğin artırılması amacıyla hayata geçirilen projeye İTÜ de katkı sunacak.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan Dijital Dönüşüm için Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü; belirlenen okullarda görev yapan öğretmenlerin teorik ve uygulamalı eğitimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin dijital dönüşüm konusunda okuryazarlığının geliştirilmesi, öğrencilere TGB ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan işletmelerde mesleki eğitim/staj için yönlendirme yapılması ve verilen eğitimlerin sertifikalandırılması ile ilgili faaliyetleri kapsıyor. Projenin paydaşları arasında İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi de yer alıyor.

İş birliği kapsamında yapılacak eğitim faaliyetlerinde görevlendirilecek, mesleki yeterliğe ve eğitici niteliğine sahip kişilere, büyük veri, yapay zeka, siber güvenlik, dijital okur-yazarlık, robotik kodlama, aviyonik sistemler gibi konu başlıklarında eğitimler verilecek. 21. yüzyıl becerilerini öğrencilere kazandırma amacıyla başlatılan bu dijital dönüşüm atağına İTÜ’de katkı sağlayacak.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.