22 Nis 2020

İTÜ TMDK Ortaokulundan 23 Nisan’a Özel Kutlama

İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu / Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerimiz, dünya çocuklarına atfedilen tek bayram olan 23 Nisan’ı şarkı ve şiirlerle kutladı. Öğretmenlerinin “23 Nisan için Sen de Müzik Yap” çağrısına büyük bir coşku ve hevesle katılan öğrenciler, sergiledikleri performanslarını okul yönetimiyle paylaştı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 22 Nisan 2020

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi İTÜ’de de coşkuyla kutlanıyor. İTÜ TMDK Ortaokul öğrencilerimiz de bu anlamlı güne özel performanslar sergiledi. İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu / Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanıyla dünya çocuklarına atfedilen tek bayram olan 23 Nisan'a özel şarkılar besteledi, şiirler okudu.

Performanslarını video ile sergilediler

İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu / Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdürü Ali Kazım Akdağ, “Konservatuarımızın alt yaş birimi, ülkemizde Türk Müziği alanında ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren ilk ve tek konservatuvar olması nedeniyle geleceğin sanat anlayışını şekillendiren öncü bir kurum olma özelliğiyle öne çıkmaktadır. Yetenek ve beceriyle örülmüş çocuklarımızı bilgi ve beceriyle donatan eğitim anlayışımız, geleceğin sanatçı adaylarının yetişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümü şerefine düzenlediğimiz etkinliğimiz için öğrencilerimizden gelen videolar, dünyaca içinde bulunduğumuz zor koşullara rağmen gelecek için umutlarımızı tazelemiştir. İTÜ TMDK ailesi olarak geleceğin kültür sanat taşıyıcıları olan kıymetli öğrencilerimiz nezdinde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz.” dedi.

İşte İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu öğrencilerinin performanslarından bazıları:
Koro: 23 Nisan Şarkısı
Arya Hendem (5.sınıf öğrencisi)Eser: Bugün Bayram Beste: Kendisine ait
Görkem Kamil Vurur (7.sınıf öğrencisi)- Eser: Hoş gelişler ola
Nida Nergis (5.sınıf öğrencisi) – Eser: İncinin Kitabı Beste: Ahmet Adnan Saygun
Rüya Uluçınar (5.sınıf öğrencisi) - Kendi şiiri
Salih Tırkış (7.sınıf öğrencisi) Eser: Nihavend Longa Beste:Kevser Hanım
Yağmur İnci İpek (6.sınıf öğrencisi)- 23 Nisan konuşması
Öğrencilerin performanslarının tamamını buradan izlebilirsiniz. 






İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.