29 Nis 2020

İTÜ’nün Instagram Hesabı Dünya Sıralamasında 115. Sırada

İTÜ’nün Instagram hesabı (@itu1773) dünya çapında 6472 üniversitenin resmi Instagram hesabı arasında en iyi 200’e girerek, 115’inci sıraya yerleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 29 Nisan 2020

Üniversiteler, örgün eğitim ve akademik faaliyetlerinin yanı sıra günümüzde çevrimiçi faaliyetleri, web popülerliği ve sosyal medya platformlarını kurumsal web sitelerine ek bir iletişim alanı olarak aktif olarak kullanabilme becerileriyle de öne çıkmaya başladı. Dünya çapında üniversitelerin dijital mecralardaki popülerliğini değerlendiren uniRank sıralama kuruluşunun 2018’den bu yana yaptığı Sosyal Medya Üniversite sıralamasında bu yıl Üniversitemizin kurumsal Instagram hesabı, 6472 üniversitenin Instagram hesabı arasında 115’inci sırada yer alarak, dünyanın en popüler 200 üniversite Instagram hesabından biri oldu.

İTÜ Türkiye’de Instagram’da en fazla takipçisi olan 3’üncü üniversite

İTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Medya Ekibi tarafından yönetilen Instagram hesabımız, her geçen gün artan takipçi sayısıyla da dikkat çekiyor. 70,796 takipçi sayısına ulaşan ve 2061 post sayısı ile Instagram’ı aktif bir şekilde kullanmasıyla öne çıkan İTÜ, 2020 Nisan ayı verilerine göre, Türkiye’deki üniversiteler arasında da Anadolu Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin ardından 3’üncü sırada yer aldı. İTÜ, bu yıl da sıralamadaki yerini korudu. 50 binden fazla markanın sosyal medya performansını aylık olarak açıklayan SocialBrands’in üniversiteler kategorisinde de 1 Ocak-31 Mart 2020 arasında ilk sırada yer alan İTÜ, sosyal medyadaki performansıyla da fark yaratıyor.

Instagram’ın en popüler üniversiteleri sıralanıyor

Avustralya merkezli uniRank’in raporunda üniversitelerin 2018’den bu yana dijital medyadaki etkinlikleri ve popülerlikleri açısından değerlendirme yapılarak, sosyal medya sıralaması yayınlanıyor. Bu sıralama üniversitelerin takipçi sayısına göre de bir popülerlik endeksi sunuyor.

uniRank’in Instagram’ın en iyi 200 üniversitesi sıralamasına https://www.4icu.org/top-universities-instagram/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada marka bilinirliği açısından Türkiye’nin TOP100’ü arasında

@itu1773, hesaba özel üretilen içeriklerin yanı sıra takipçilerin @itu1773 veya #itu1773 etiketlerinden yola çıkarak değerlendirmeye alınan gönderileriyle Türkiye’de tüm sektörlerde her ay belirlenen TOP100’de yer alıyor. İTÜ’ye ait etiketler, beğeniler, yorumlar, günlük-haftalık-aylık takipçi artışları ve hakkında konuşanlar gibi faktörlerle oluşan etkileşimler sayesinde SocialBrands tarafından aylık olarak yayınlanan tüm markaların sosyal medya performansı endeksinde Ocak 2019’dan bu yana her ay ülkemizdeki sosyal markalar arasında ilk 100’deki yerini koruyor.

İTÜ’nün sosyal etkileşimde öncü kanalı Instagram

Paylaşımları ve düzenlediği tematik yarışmalarla akademik, kültürel ve sportif alanlarda İTÜ’lülere ortak aidiyet duygusu kazandıran @itu1773 Instagram hesabında sosyal medyadaki yenilikler yakından takip ediliyor, en güncel paylaşımlarla İTÜ Ailesine dair içerikler takipçilerle buluşuyor. Pazar günleri paylaşılan #ITUluBilir soruları, kampüslerimizde bulunan hayvan dostlarımızı konu alan #ITUluDostlar ve #ITUYesilKampus etiketleriyle fotoğraf ve video gönderileri, İTÜ Kurum Arşivi ve mezunlarımızın ilettiği fotoğraflardan #ITUTBT ile geçmişe yolculuk yaparken, ülkemizin Yeni Koronavirüs salgını nedeniyle aldığı tedbirleri de #EvdeKalITUlu uyarısıyla veren İTÜ Instagram hesabı, proje bazlı sosyal medya içerik çalışmaları ile takipçileri ile sürekli etkileşim halinde kalıyor.

Resmi ve bilimsel kaynaklardan doğru ve güncel bilgilerle halk sağlığına yönelik paylaşımlar

Küresel salgın sırasında da İTÜ’yü özleyenlere yönelik #ITUKampusleriCebinde paylaşımlarıyla İTÜ kampüslerinin birbirinden güzel fotoğraflarını arka plan (duvar kâğıdı) olarak takipçilerine sunuluyor. COVID-19 paylaşımlarıyla T.C. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından hazırlanan yeni tip Koronavirüs hakkında kitle bilgilendirme çalışmalarına yer veriliyor. #EvdeKalITUlu paylaşımlarıyla uzaktan eğitimine devam eden ve sosyal mesafelendirmeye uyarak evde kalan İTÜ’lülerin zamanlarını daha keyifli hale getirebilmek için öneriler sunuluyor. İTÜ Radyosu, RSG Dergi okumaları, çevirim içi yayınlara yönlendirmeler bunlardan sadece birkaçıydı.

İTÜ’nün resmi sosyal medya hesaplarını takip etmek için;

Instagram: https://www.instagram.com/itu1773
Twitter: https://twitter.com/itu1773
Facebook: https://www.facebook.com/itu1773
YouTube: https://www.youtube.com/itu1773
LinkedIn: https://www.linkedin.com/school/itu1773



İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.