30 Nis 2020

İTÜ Dr. Öğretim Üyesi M. Reza Nofar’a PPS Early Career Award Ödülü

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi M. Reza Nofar, “International Polymer Processing Society (PPS) 2020 Early Career Award” ödülüne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 30 Nisan 2020

Dünyanın polimer mühendisliği alanında önde gelen kuruluşlarından International Polymer Processing Society (PPS) tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen bilim konferansları kapsamında verilen “PPS Early Career Award” ödülünü İTÜ’lü bilim insanı Dr. M. Reza Nofar almaya hak kazandı.

“Bu ödül benim için onurdur”

PPS tarafından uluslararası düzeyde üstün nitelikli ve sıra dışı çalışmaları nedeniyle ödüle layık görülen Dr. Nofar ödülle ilgili duygu ve düşüncelerini İTÜ Haber’le paylaştı;

“Dünyadaki iki önemli polimer mühendisliği derneklerinden biri olan International Polymer Processing Society tarafından bu ödüle layık görülmek hem benim ve okulumuz İTÜ hem de Türkiye için çok önemli bir değer taşıyor. Derneğin bir üyesi olarak dünyanın en saygın bilim insanlarının seçimiyle bu ödüle hak kazanmak benim için bir onurdur.”

Salgın nedeniyle ödülünü sonbaharda alacak

Ödülünü Mayıs 2020’de Kanada Montreal’de düzenlenen PPS 36’ncı bilim konferansı kapsamında alması planlanan Reza Nofar, törenin Covid-19 küresel salgını nedeniyle şimdilik sonbahara ertelendiğini belirtti. Genç yaşta önemli başarılara imza atan Reza Nofar, “Çalışmalarımı ana hatlarıyla günlük, mühendislik ve biyomedikal gibi uygulamalarda kullanılmak üzere geliştirdim. Çevre dostu biyopolimerik sistemler, özellikle polilaktik asitin (PLA) mikro-hücresel köpük, harman, harman nanokompozit, nano-bileşimleri ve ayrıca elektronik ile enerji uygulamaları için ağırlıkça hafif, çok-fonksiyonlu nanokompozit malzemeleri kapsamaktadır.” diyerek çalışmalarının odak noktasını aktardı.

Dr. M. Reza Nofar Hakkında

2005 yılında İran Sharif Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümünden lisans derecesini alan Dr. M. Reza Nofar, 2008’de Montreal Concordia Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği yüksek lisans ve 2013’te de Toronto Üniversitesi’den doktora derecesini almıştır. Dr. Reza Nofar, yüksek lisans ve doktora arasında (2008-2009) Canada National Research Council’de araştırmacı olarak çalışmıştır. 2013-2015’te McGill Üniversitesi ve Polytechnique de Montreal’de doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuş, ayrıca Concordia Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ağustos 2015’ten beri İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde Dr. öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Üniversitemizde Polimerler ve Nanokompozitler Laboratuvarı’nı da kuran Nofar’ın şu ana kadar H-indeksi 26, i10-indeksi 33 ve aldığı toplam atıf sayısı 2660 üzerindedir. Kendisinin yazdığı ve Elsevier’de yayınlanan “Polylactide Foams: Fundamentals, Manufacturing, and Applications” kitabı ve Çincesi, 3 adet kitap bölümü, 3 adet patenti, uluslararası atıf indeksleri kapsamındaki dergilerde 55 adet makalesi, 80 adet konferans yayını ve 40’dan fazla endüstriyel çalıştay, rapor ve sunumları bulunmaktadır. “FQRNT PDF”, “NSERC-Alexander Graham Bell”, “FQRNT PhD” ve “Queen Elizabeth II” gibi uluslararası ve kurumsal pek çok ödül ve bursun sahibi olan Dr. Nofar, PPS 33’de PPS 2017 Young Researcher Travel Award’ın sahibi olurken ülkemizde de Bilim Kahramanları Derneği tarafından 2017 yılının “Genç Bilim İnsanı” ödülüne layık görülmüştür.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.