04 May 2020

Ar-Ge Faaliyetleri

Ar-Ge Faaliyetleri (Tanı kitleri, ilaç ve aşı çalışmaları)

a. KORONA TAKİP SİSTEMİ (KORTSİS)

Bireylerin vücut sıcaklığını anlık ölçmek için koltuk altına takılan ateş ölçer cihazının ölçümleri cep telefonu üzerinden (zaman ve lokasyon verisi de eklenerek) İTÜ Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi sistemlerine aktarılmaktadır. Bu veriler yapay zeka algoritmaları kullanılarak oluşturulan; risk haritası, kaynak analizi gibi çıktılar karar destek sistemi kapsamında sunulmaktadır. Bu proje; İTÜ, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, USHAŞ ve özel sektör iş birliği ile yürütülmektedir.

b. Mediteks Ar-Ge Merkezi – Endüstriyelleşmeye Hazır Üretim Teknolojileri

Nanolif üretiminde elektropsinning işlemine nazaran 30 kat daha etkili çözeltiden üfleme (aerospinner) teknolojisi geliştirilmiştir. Günlük en az 30.000 FFP3 (koyuyucu) maske üretim kapasiteli 150 cm eninde NANOLİF ÜRETİM MAKİNASI imalatı TUBİTAK 118M035 no’lu proje (Endüstriyel Boyutta Nanolif Üretimi İçin Çözeltiden Üfleme Sisteminin Tasarımı, Simülasyonu ve İmalatı) kapsamında devam etmektedir.
Hava filtresi test santrali üniversitemizde mevcut olup, piyasadaki uygun olmayan ürünleri ayırmak için MKEK’e, firmalara ve üniversitelere test hizmeti vermektedir.

c. İTÜ ARI Teknonet’te yapılan çalışmalar aşağıda mevcuttur.

Firma Adı

Web Sitesi

Ürün Adı

Ürün Tanımı

Bioeksen

Biospeedy

Covid 19 test kiti üretilmektedir.

Sentromer DNA Teknolojileri

www.sentromer.com

SentroPlex

90 dakikada sonuç alınabilen Covid 19 testi üretilmektedir.

d. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı” kapsamında üniversitemiz; 10 adet proje başvurusu yapmış, 4 adet proje başvurusunda da ortak olarak yer almıştır.

Sıra No

Yürütücü

Proje İsmi

Dr. Öğr. Üyesi Ramazan KIZIL