11 May 2020

Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mahir Vardar’ı Kaybettik

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde uzun yıllar öğretim üyeliği ve Maden Fakültesi Dekanlığı yaparak üniversitemize değerli hizmetlerde bulunan emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Mahir Vardar, 3 Mayıs Pazar günü aramızdan ayrıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunumuz, 2002-2008 Maden Fakültesi Dekanımız İTÜ Vakfı Üyesi Prof. Dr. Mahir Vardar’ı kaybettik. İTÜ’de çok sayıda öğrencinin yetişmesinde büyük emeği olan Mahir Vardar, mühendislik jeolojisi, kaya mekaniği ve tünelcilik gibi ülkemizdeki önemli mühendislik projelerinin gerçekleşmesine öncülük etmiştir. Prof. Dr. Vardar, ülkemizde mühendislik hizmetlerinin bugünlere gelmesine sağladığı önemli katkılar ile anılacaktır.

Prof. Dr. Mahir VARDAR

1947 doğumlu Prof. Dr. Mahir Vardar, 1966 yılında İstanbul Erkek Lisesi lise öğrenimini tamamlayarak İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinde Lisans eğitimine başlamış ve 1971 yılında Yüksek Mühendis Diploması ile mezun olmuştur. Vardar, lisansüstü eğitimini aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalıştığı Almanya’nın Karlsruhe Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde sırasıyla 1982 yılında doçentlik, 1988 yılında profesörlük unvanlarını almış ve 2002-2008 yılları arasında İTÜ Maden Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.

Türkçe ve yabancı dilde yayınlanmış çok sayıda yayın, bildiri ve sunumu bulunan Prof. Dr. Mahir Vardar, mühendislik jeolojisi, kaya mekaniği ve tünelcilik gibi ülkemizdeki önemli mühendislik projelerinin yanı sıra uluslararası pek çok çalışmaya imza atmıştır. Eğitim-Öğretime ve topluma verdiği sayısız katkılarla örnek bir bilim insanı olarak tanınan Vardar, akademik hayatı boyunca; TÜBİTAK MAG Yönetim Kurulu Üyeliği, İTÜ Kültür ve Sanat Birliği Başkanlığı, İTÜ Maden Fakültesi Dekanlığı ve İTÜ Maden Fakültesi Depremsellik, Yerleşime Uygunluk ve Temel Jeolojisi Araştırma Projeleri Genel Yürütücülüğü gibi önemli akademik ve yönetimsel görevlerde bulunmuştur.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.