20 May 2020

Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin’e 2019 Genç Bilim İnsanı Ödülü

Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve İTÜ Prof. Dr. Dinçer Topacık Ulusal Membran Teknolojileri Uyg-Ar Merkezi (MEMTEK) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin, sürdürebilir çevre yönetimi anlayışı kapsamında yaptığı çalışmalarla 2019 – Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2020

Bilim Kahramanları Derneği tarafından, ülkemizdeki genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür etmek ve onlara ilham vermek amacıyla her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, bu yıl sosyal medya canlı yayını üzerinden düzenlenen törenle 8. kez sahiplerini buldu. Temel bilimler ve mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına, yayılmasına ve gelişmesine öncülük ederek ödül alan 7 Genç Bilim İnsanı arasında Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin yer aldı.

Anaerobik teknoloji, atık su arıtımında enerji verimliliği, dinamik membran teknolojisi, membran biyoreaktörler ve yenilenebilir enerji geri kazanımı konularında bilime önemli katkılar sağlayan Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin’in yaptığı bilimsel çalışmalar, sürdürebilir ve entegre çevre yönetimi anlayışı üzerine olup bu kapsamda atık suyu bir kaynak olarak görmekte, içerisindeki enerjinin ve kullanılabilir maddelerin maksimum düzeyde geri kazanılması ve arıtılan suyun yeniden kullanılmasını hedeflemektedir. Ayrıca konsantre atık suların dinamik membran teknolojisi kullanılarak anaerobik şartlarda arıtımı üzerine literatürde yapılan ilk çalışmaları da gerçekleştiren Erşahin, bu konularda gerçekleştirdiği çalışmalarla; atık suların yenilikçi, enerji verimli ve düşük maliyetli yöntemler ile arıtılarak kentsel su çevriminde yeniden kullanımını sağlamak gibi bilimsel yenilikler getirmiş, yenilenebilir enerji üretimi yaklaşımı ile sürdürülebilir çevre anlayışına önemli bilimsel katkılar sağlamıştır.

Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin Hakkında

Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin, Trakya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden bölüm ve fakülte birincisi olarak 2003 yılında mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktora çalışmasını İstanbul Teknik Üniversitesi ve Delft University of Technology arasında imzalanan ortak doktora programı kapsamında gerçekleştirmiş ve 2015 yılında her iki üniversiteden de doktor unvanı almıştır. 2019 yılında Doçent unvanı alan Dr. Erşahin, 2005 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır.

100’ün üzerinde bilimsel yayını bulunmakta olan Erşahin, bilime yaptığı katkılar dolayısıyla 4’ü uluslararası olmak üzere 5 farklı ödüle değer görülmüştür. 2016 yılında German Water Partnership tarafından sürdürülebilir atık su arıtma konusunda sıra dışı çalışmalar yapan araştırmacılara verilen "GWP Award" ödülünü ve 2017 yılında, kentsel su çevrimi konusunda bilime önemli katkı sağlayan çalışmalara verilen "Waternet Watercycle Innovation Award" ödülünü almıştır. Ayrıca, Hollanda Hükümeti tarafından verilen en prestijli burs olan ve her yıl oldukça sınırlı sayıda kişiye verilen Huygens Araştırma Bursu’nu kazanmıştır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.