01 Haz 2020

İlklerin Üniversitesi İTÜ ile Gelecek Sensin

Üniversitemizin geleneksel hâle gelen etkinliklerinden İTÜ Tanıtım ve Tercih Günlerinin, pandemi önlemlerine uygun olarak çevirimiçi platformlarda ve canlı yayınlarla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu yıl da aday öğrenciler #HEDEFITU diyerek Türkiye’nin ilk Teknik Üniversitesi İTÜ ile kariyerlerini planlayacaklar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 1 Haziran 2020

Her yıl 30 binin üzerinde üniversite adayı lise öğrencisini Yerleşkelerimizde ağırlayarak üniversitemizin olanaklarını ve eğitim kültürünü keşfetmelerini sağlıyoruz. Bu yıl ise İTÜ Tanıtım ve Tercih Günlerini küresel salgın önlemleri kapsamında çevrimiçi platformlara taşıyoruz. Türkiye’nin her yerinden öğrenciler ve velileri, mesafeleri aşarak İTÜ’lü öğretim üyeleri, mezunlar ve öğrencilerle tanışma fırsatı bulacak.

İTÜ’de sosyal yaşamı ve İTÜ’lü olmanın ayrıcalıklarını keşfetmek isteyen aday öğrenciler, İTÜ’de girişimcilik ekosistemi, Erasmus imkanları, yurt ve burs olanakları hakkındaki sorularına canlı yayınlarda cevap bulacaklar.

İTÜ’nün 250., Cumhuriyetimizin 100.yılına doğru

İstanbul’da 5 Yerleşke: Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla ve Tuzla

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, İstanbul’un iş ve ticaret merkezi Maslak’ta, 650 bin metrekaresi orman olmak üzere 1 milyon 600 bin metrekarelik alana yayılıyor. Bilgisayar ve Bilişim, Elektrik-Elektronik, Fen-Edebiyat, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri, İnşaat, Kimya-Metalurji, Maden ile Uçak ve Uzay Bilimleri Fakülteleri bu kampüste bulunuyor. Tarihi şehir kampüslerimizden Gümüşsuyu’nda Makine ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakülteleri bulunurken Maçka’da İşletme Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Taşkışla’da Mimarlık Fakültesi bulunuyor. Tuzla’da ise Denizcilik Fakültemiz bulunuyor. İstanbul’un merkezi noktalarına konumlanmış kampüslerimize metro, teleferik ve otobüs gibi araçlarla kolayca ulaşılıyor.

2000+ Akademisyenli dev akademik kadro ve 500+ Profesör

Dinamik bir akademik kadroya sahip İTÜ’de 500’ün üzerinde Profesör, 250’den fazla Doçent, 350’ye yakın Dr. Öğretim Üyesi, 350’den fazla Öğretim Görevlisi ile yaklaşık 650 Araştırma Görevlisi bulunmakta.

7/24 Açık Mustafa İnan Kütüphanesi, 3 Milyondan fazla basılı ve dijital eser


İTÜ önde gelen bir araştırma üniversitesi. Kütüphanelerimiz bu niteğimizi besliyor. Kütüphane sistemimiz, İTÜ’de sürdürülen eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. 5 yerleşkede, 8 noktada ve dijital alt yapısıyla bilgiye çağdaş olanaklar ve sistemlerle hızlı ve verimli ulaşımı sağlar. 2019 yılı verilerine göre İTÜ Kütüphaneleri, 461.628 e-kitap ve 74.432 e-dergi, 6.000 nadir eser, 5.672 harita, 215 veri tabanı ile toplam 1.012.207 yayın ve 2.112.000 elektronik tezin bulunduğu zengin bir bilgi-belge varlığına sahiptir.

400+ Ar-Ge Laboratuvarı ve 15+ Araştırma Merkezi

Bilimsel araştırmaya, deneyselliğe ve teknoloji geliştirmeye odaklı bir üniversite olarak, 400’den fazla Ar-Ge Laboratuvarı ile öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini güçlendiriyor, sektörel iş birliklerine, toplum ve teknoloji odaklı araştırmalara imza atıyoruz.

Uzay araştırmalarından havacılık ve savunma teknolojilerine, teknolojik tarım uygulamalarından akıllı şehirlere, yeni malzeme geliştirmeden girişimciliğe, sosyal inovasyon, afet yönetimi, uydu haberleşmesi, biyoteknoloji ve kutup araştırmaları gibi geniş yelpazede araştırmalar yapan 15’in üzerinde araştırma merkezimizde ile İTÜ’lüler, iyi bir geleceğin inşası için birlik ruhuyla çalışıyor.

Akreditasyon: ABET , NAAB, IMO, IFLA ve Yetkin Mühendislik Belgesi


İTÜ, dünyadaki en fazla akreditasyona sahip olan üniversite özelliğini taşıyor. ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) akreditasyonuna sahip 25 programı ile Üniversitemiz, ABD’deki en önemli üniversiteler ile eşdeğer eğitim veriyor.

İTÜ Mimarlık Programımız NAAB (The National Architectural Accrediting Board) tarafından verilen akreditasyon sayesinde Türkiye’deki ilk mimarlık akreditasyonuna sahip olan bölümdür.
IMO (International Maritime Organization) akreditasyonu ile İTÜ Deniz Bilimlerinde okuyan öğrencilerimiz uluslararası denkliğe sahip eğitim programına dahildir.

IFLA (International Federation of Landscape Architects) akreditasyonu, Türkiye’de ilk ve tek İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne verilmesiyle ön plana çıkar.

İTÜ dahil sadece 5 merkezde yapılan bir sınavla olan “Yetkin Mühendislik Belgesi” ile uluslararası projelere imza atma yetkisi de sağlanmaktadır.

İTÜ UOLP - Uluslararası Ortak Lisans Programları

Uluslararası Ortak Lisans Programında eğitim gören öğrencilerimiz, eğitimlerinin bir kısmını İTÜ’de, diğer kısmını da partner üniversitede tamamlar ve her iki üniversiteden lisans diploması alır. İnşaat Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Ekonomi, İşletme, Mimarlık, Moda Tasarımı, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ile Gemi Makinaları ve İşletme Mühendisliği gibi bölümlerde Amerika Birleşik Devletleri, Bosna Hersek ve Azerbaycan’daki partner üniversitelerde eğitim alma imkanı sağlanıyor.

Çok kültürlü eğitim Erasmus

İTÜ, Erasmus anlaşmalarıyla her yıl Avrupa’daki farklı üniversitelere öğrenci gönderiyor.. Erasmus değişim programını uygulamaya koyan ilk üniversitelerden olan İTÜ’nün, 350 üzerinde Erasmus anlaşması var. Daha lisansta kazanılan yurtdışında yaşama ve öğrenim görme tecrübesi geleceğin mühendislerine küresel rekabet avantajı sağlıyor.

Yurt, Burs ve Yemekhane Gibi Sosyal Olanaklar İTÜ’nün Vazgeçilmezi

Yerleşkelerimiz içinde yer alan 15 yurtta 4700’den fazla öğrenciye konaklama imkanı sağlanıyor. İTÜ’yü akademik, sanat veya spor alanlarında başarıyla temsil eden 9000’in üstünde öğrencimiz çeşitli burslarla desteklenir. İTÜ Rektörlüğü tarafından sağlanan yemek bursundan ise her yıl 2000’den fazla öğrenci yararlanıyor.

İTÜ yemekhaneleri, öğrencilerine uygun fiyatla sağlıklı, dengeli ve hijyenik beslenme olanağı sunar. Vegan ve vejetaryen ana yemek seçeneklerinin de bulunduğu menüler, gıda mühendislerince hazırlanıyor.

45 Bin+ Metrekare Spor Alanı Sağlık Demek


İTÜ sporu bir yaşam biçimi olarak görür. Kampüslerimizde toplam 45 bin metrekarenin üzerine yayılan spor salonları, kortlar ve sahalar İTÜ ailesinin hayatının ayrılmaz bir parçası. Yüzmeden eskrime, pilatesten tenise, basketboldan quidditche, badmintondan frizbiye uzanan onlarca farklı spor dalında kurslar ve eğitimler verilen kampüslerimizde, spor kulüplerimizce düzenlenen turnuvalar ve yarışmalarda tüm İstanbullular bir araya gelir.

200+ Öğrenci Kulübü ve Proje Takımları

İTÜ’de 200’den fazla kulüp, Kültür-Sanat ve Düşünce, Spor ve Uzmanlık Kulüpleri olarak 3 kategoride faaliyet gösteriyor. Aktif 20 binden fazla üyeye sahip kulüplerimiz sayesinde, İTÜ yıl boyunca zengin bir etkinlik takvimine sahip.

Roket, Robotik Arama Kurtarma, Mars aracı, Dijital Fabrikasyon, Facilis Otomobil, Racing, Rover ve Rov, Rov, Güneş Arabası gibi takımlarımızda öğrencilik yıllarında profesyonel yaşam ile sıkı bir ilişki kurulur. İTÜ Proje takımları üniversite desteğiyle uluslararası yarışmalarda iyi derecelere imza atmaya devam ediyor.

Dünyanın 54. ve Avrupa’nın 29. En Yeşil Kampüsü #ITUYesilKampus Seni Bekliyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi, doğal yaşamın korunduğu, sürdürülebilir peyzaj anlayışının hakim olduğu, bisiklet ve yaya öncelikli, engelsiz bir yeşil kampüstür. Uluslararası GreenMetric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında tüm dünyadaki 780 üniversite içerisinde 54. sırada yer alarak Türkiye’nin ilk 100’e giren tek üniversiteyiz. Kişi başına 25 metrekare yeşil alanın düştüğü #ITUYesilKampus, 650 bin metrekare ormanlık alan, minimum karbon salınımı, yağmur suyunun verimli kullanım sistemlerini, sıfır atık çalışmalarını ve 6 kilometre bisiklet yolunu bünyesinde barındırıyor.

Kariyerine Birinci Sınıfın Sonunda Başla

İTÜ öğrencileri ister Türkiye’de ister yurt dışında IAESTE ve AIESEC gibi öğrenci birlikleri aracılığıyla staj yapma imkanına sahip.

İTÜ Kariyer Merkezi ise, yıl içinde düzenlediği çeşitli kariyer etkinlikleri ve ücretsiz kariyer danışmanlığı hizmetleri ile hem öğrencilerimize iş ve staj olanakları yaratıyor.

Girişimcilik Ekosistemi: İTÜ Arı Teknokent’te 300 Ar-Ge Firması

51 milyon dolar ile Türkiye’nin bugüne kadar en yüksek ihracatını yapan İTÜ ArıTeknokent’te, geleceği değiştirmeye hazırlanan farklı ölçeklerdeki teknoloji firmaları ve girişimciler dünya pazarına açılıyor. 300 Ar-Ge firması, 600 eş zamanlı projesi, 3 bin başarılı projesi ile Teknokentimiz öğrencilerimize staj imkanları ve mezuniyet sonrası iş olanağı sağlıyor. Dünyanın ilk 5 üniversite kuluçka merkezi arasında yer alan İTÜ Çekirdek ve İTÜ GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde öğrencilerimiz fikirlerini filizlendirirken iş dünyasıyla ilişkilerini güçlendiriyor.

160 Bin+ Yaşayan Mezun

1773’te kurulan İTÜ, tüm dünyaya yayılan mezun arılarıyla çok geniş bir ailedir. Öğrencilik yıllarıyla başlayan İTÜ’lü olma gururu mezuniyetten sonra daha da kuvvetlenerek devam eder. 160 bin mezundan oluşan iletişim ağı, her yıl farklı kuşakların bir araya geldiği İTÜ Günü ve online İTÜ Mezun Platformu iş ve çevre olanaklarının ötesinde, İTÜ’lülere bir yaşam boyu süren derin dostluklar sağlar.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.